Ένοχη η οδηγός που σκότωσε την τροχονόμο στην Κηφισίας το ’13

politisonline
Δημοσιεύθηκε Φεβρουάριος 15, 2017, 6:43 μμ
0 secs

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε η οδηγός, η οποία παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό της μια τροχονόμο, μητέρα δύο παιδιών. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της 23ης Απριλίου του 2013 στη λεωφόρο Κηφισίας.

Η άτυχη τροχονόμος ρύθμισε εκείνο το πρωί την κυκλοφορία επί της διασταύρωσης της λεωφόρου Κηφισίας και Αγίου Δημητρίου, όταν διερχόμενο αυτοκίνητο έπεσε πάνω της με σχεδόν 90 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το όριο ταχύτητας στο σημείο εκείνο είναι στα 50 χιλιόμετρα.

Το αποτέλεσμα ήταν η 41χρονη Αρχιφύλακας να βρει ακαριαίο θάνατο.

Η απόφαση ελήφθη το πρωί της Τρίτης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Σημειώνεται ότι με την απόφαση αυτή το δικαστήριο επιδίκασε μία από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις που έχουν επιδικασθεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στη παλαιότερη συνεδρίαση, η οδηγός του αυτοκινήτου κινείτο στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος της λεωφόρου Κηφισίας προς Μαρούσι και ενώ το όχημα που βρισκόταν μπροστά της, είχε υπακούσει στις εντολές της τροχονόμου, η οδηγός του μαύρου αυτοκινήτου έκανε ελιγμό πέφτοντας επάνω στη άτυχη τροχονόμο ενώ έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητα και πολύ παραπάνω από την επιτρεπόμενη στο σημείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η οδηγός δεν αντελήφθη την τροχονόμο, ούτε οπτικά, ούτε ηχητικά και αφού ενήργησε απότομη αλλαγή της πορείας από τη δεξιά λωρίδα, προς την αριστερή, προκειμένου να αποφύγει το προπορευόμενο, σταματημένο αυτοκίνητο, συγκρούσθηκε με την τροχονόμο, με το εμπρόσθιο αριστερό τμήμα του αυτοκινήτου της. Η σύγκρουση οφειλόταν σε αποκλειστική υπαιτιότητα της οδηγού. Ετσι, με απόφασή του δικαστηρίου η αποκλειστική υπαιτιότητα είναι της οδηγού και κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια έπειτα από μια διαδικασία που κράτησε για πολλές ώρες.

Η Αρχιφύλακας Αδαμαντία Σιάφλα, υπηρετούσε τα τελευταία 20 χρόνια στην Τροχαία Κηφισιάς, ενώ ο σύζυγος της επίσης αστυνομικός, υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας. Η άτυχη τροχονόμος, ήταν υπάλληλος του γραφείου παραβάσεων στο Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς και συμμετείχε αρκετά συχνά στην ενίσχυση για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στην λεωφόρο Κηφισίας.