Απόψε η FIFA στην Αθήνα – Στόχος η εξάλειψη της βίας στο ποδόσφαιρο

politisonline
Δημοσιεύθηκε Μάρτιος 13, 2018, 5:13 μμ
4 secs

Ο Μπιορκ Βασάλο, υπεύθυνος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, έλαβε γνώση της επιστολής του κ. Βασιλειάδη και σε απάντησή του ενημερώνει ότι κλιμάκιο της Ομοσπονδίας θα ταξιδέψει απόψε το βράδυ (13/03) στη χώρα μας προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην απάντησή του ο κ. Βασάλο επισημαίνει ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, είναι πάντα σε συνεννόηση με την UEFA και ότι ο υπεύθυνος που έχει ορίσει η Ομοσπονδία για την εποπτεία του ελληνικού πρωταθλήματος έχει άμεση εικόνα και έχει κάνει ήδη την αναφορά του για το θέμα της βίας στα ελληνικά γήπεδα.
Τέλος, τονίζεται ότι η FIFA απαιτεί να παρθεί μια ασυμβίβαστη και γενναία απόφαση προκειμένου να εξαλειφθεί κάθε φαινόμενο βίας στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Αξιότιμε Υπουργέ

Έλαβα γνώση της επιστολής που στείλατε την 12η Μαρτίου του 2018.
Η FIFA είναι σε συνεχείς επαφές με την UEFA, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη των καταστάσεων στην Ελλάδα, από τη στιγμή που έλαβαν χώρα τα συμβάντα στη Θεσσαλονίκη.
Εχθές το απόγευμα, η Επιτροπή Συντονισμού της FIFA, υπεύθυνη για την επιτήρηση της ΕΠΟ, έφερε στο προσκήνιο την υπόθεση και σήμερα, αντιπροσωπία θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να αρχίσει συζητήσεις με τους ιθύνοντες για τις περαιτέρω δράσεις.
Ενώ επιβεβαιώνουμε ότι τα περιστατικά αυτά πρέπει να εξεταστούν υπό το πρίσμα των ποινών που ορίζονται από την ΕΠΟ, η FIFA απαιτεί μια ασυμβίβαστη και ισχυρή προσέγγιση στην εξολόθρευση όλων των βίαιων πράξεων στο ποδόσφαιρο».

Από το ΦΩΣ των Σπορ