Γκάφα ολκής του Νεϊμάρ με τη φωτογραφία που ανέβασε προς τιμήν του Στίβεν Χόκινγκ (φώτο)

politisonline
Δημοσιεύθηκε Μάρτιος 15, 2018, 6:20 μμ
6 secs

Έντονη κριτική δέχθηκε ο διάσημος ποδοσφαιριστής Νεϊμάρ για την ανάρτησή που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram για το θάνατο του Στίβεν Χόκινγκ, με τα ξένα μέσα ενημέρωσης να τον χαρακτηρίζουν «αναίσθητο».

Το αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν δημοσίευσε μια φωτογραφία του τόπλες σε αναπηρική καρέκλα, με το κάτω άκρο σε μια ειδική μπότα, και μοιράστηκε μια φράση του μεγάλου επιστήμονα.

Ο οραματικός επιστήμονας πέθανε την Τετάρτη, σε ηλικία 76 ετών, και βρισκόταν καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα για πολλές δεκαετίες, υποφέροντας από μια σπάνια μορφή νόσου κινητικών νευρώνων.

Ο Νειμάρ έγραψε συγκεκριμένα: «Πρέπει να έχεις θετική στάση και να αξιοποιείς όσο καλύτερα μπορείς την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. Στίβεν Χόκινγκ».

Μπορεί το μήνυμα του Νεϊμάρ να είχε καλή πρόθεση, αλλά πολλοί θεώρησαν πως ήταν εγωκεντρικό σε μια μέρα που ο περισσότερος κόσμος επέλεξε να θυμηθεί τον εξαιρετικό επιστήμονα για την κληρονομιά και τα επιτεύγματά του.

Ένας χρήστης του Twitter έγραψε: «Η κατάσταση της προσωρινής νοσηλείας σε αναπηρική καρέκλα του Νεϊμάρ είναι ελάχιστος μικρή σε σύγκριση με την κατάσταση την οποία βίωσε κατά τη διάρκεια της ζωής του ο Χόκινγκ», ενώ ένας άλλος: «Είμαι σίγουρος πως ο Νεϊμάρ δεν είναι σε θέση να συγκρίνει τη δική του φυσική κατάσταση με αυτή του Στίβεν Χόκινγκ».