Βασίλης Λεβέντης: Εκλογές αμέσως κ. Τσίπρα-Κατάκοπη η κυβέρνηση

politisonline
Δημοσιεύθηκε Φεβρουάριος 17, 2017, 6:38 μμ
0 secs

Το πάγιο αίτημα του Βασίλη Λεβέντη για οικουμενική κυβέρνηση αποτελεί πλέον παρελθόν, καθώς ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, «εκλογές τώρα», αφού «η χώρα δεν μπορεί να περιμένει, η αξιολόγηση δεν προχωρά και η κυβέρνηση είναι κατάκοπη».

«Μας ζητούν περισσότερα οι δανειστές, γιατί δεν μας εμπιστεύονται, έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας, δεν μπορούμε να καταργήσουμε φοροαπαλλαγές που αφορούν φτωχούς ανθρώπους. Δεν θα το επιτρέψουμε ως Ένωση Κεντρώων», τόνισε ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δεν λησμόνησε να αναφερθεί και στην πρόταση, που ο ίδιος κατέθεσε, για τη μείωση των δαπανών καθώς και το νοικοκύρεμα της οικονομίας, υπογραμμίζοντας πως: «Πρέπει να αφαιρεθεί το λίπος και το βόλεμα, να βοηθηθούν οι ευπαθείς ομάδες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως οι μονογονικές μητέρες, ΑΜΕΑ, άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Επίσης, ζητούμε τη μείωση των μισθών των βουλευτών κατά 50% και την μείωση των βουλευτών στους 200» τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Όσον αφορά το θέμα των συνεργασιών επανέλαβε πως θα στηρίξει αυτή την κυβέρνηση που θα δεχτεί τα 9 σημεία του κόμματος. «Αυτό ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την ΝΔ ξεκαθάρισε, ενώ τόνισε: «Δεν θέλουμε υπουργεία, παρά μόνο όταν πάρουμε ποσοστό πάνω από 20%».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπεραμύνθηκε της άποψης «να αγοραστούν αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35», ζητώντας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει άμεσα στην παραγγελία των σύγχρονων αεροσκαφών.

Για την Τουρκία και τις προκλητικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, δήλωσε πως «οι Τούρκοι δεκαετίες τώρα διεκδικούν τα νησιά μας και ποτέ δεν τηρούν τις υπογραφές τους που έχουν βάλει σε διεθνείς συμφωνίες».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στα υπέρογκα δάνεια των κομμάτων αξιώνοντας «να πληρωθούν από τα Ε9 των υπευθύνων των κομμάτων και όχι από τον ελληνικό λαό».