Κολαστήριο ξανά το κυνοκομείο Βόλου

Κυνοκομείο Βόλου ξανά. Ο υπόδικος Αχιλλέας Μπέος, αν και έχει τεθεί σε αργία από το αξίωμα του δημάρχου, εξακολουθεί να ασκεί τα “καθήκοντα” του δημάρχου. Αντιδήμαρχος αρμόδια για τα αδέσποτα έχει οριστεί πλέον η Νατάσα Μορφογιάννη, εκλεκτή του Α. Μπέου, αντί του Αναστασίου Μπατζιάκα που επί ημερών του έγιναν τα αίσχη στο κυνοκομείο του Βόλου. Εικόνες και βίντεο που σόκαραν και τους πιο ανάλγητους με νεκρά και ετοιμοθάνατα σκελετωμένα ζώα να παλεύουν να επιβιώσουν σε άθλιες συνθήκες. Τυπικά δήμαρχος πλέον είναι ο, επίσης εκλεκτός του Α. Μπέου, Θάνος Θεοδώρου.

Το κυνοκομείο Βόλου ποτέ δεν θα το ξεχάσω γιατί το είδα με τα μάτια μου στις 18/10/2015. Δεν θα ξεχάσω τα 10 πτώματα που βρήκα και η Κτηνιατρική Υπηρεσία κατέγραψε 3. Δεν θα ξεχάσω την απαξίωση και την αδιαφορία του Μπέου και της παρέας του για ανθρώπους και ζώα. Δεν θα ξεχάσω τα εκατοντάδες πλάσματα που δολοφονήθηκαν. Αναλυτικά για το κολαστήριο του Α. Μπέου και του Ν. Πολύζου πατήστε εδώ.

Σχεδόν τον τελευταίο 1,5 χρόνο οι συνθήκες στο δημοτικό κυνοκομείο είχαν βελτιωθεί. Όχι φυσικά χάρη της δημοτικής πρωτοβουλίας. Οι δύο υπάλληλοι του κυνοκομείου κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για 350 ευρώ το μήνα και κυρίως γι’ αυτά τα πλάσματα. Σημειωτέον ότι ο εργολάβος του κυνοκομείου Νίκος Πολύζος, ο όποιος είχε τη διαχείριση του κυνοκομείου έως σήμερα από το 2015, παρά του ότι είχε καταδικαστεί, πήρε για το τελευταίο έτος 60.000 ευρώ από τα οποία τα μόνα έξοδα που είχε ήταν ούτε 700 ευρώ μηνιαίως για τις υπαλλήλους και δύο ένσημα ενώ οι υπάλληλοι δούλευαν όλη την εβδομάδα. Οι τροφές, κακής ποιότητας ως συνήθως, τα φάρμακα και η κτηνιατρική περίθαλψη καλύπτονταν από διαφορετικά κονδύλια. Οι περισυλλογές, αν και υποτίθεται ότι γίνονταν από τον “εκπαιδευτή” Ν. Πολύζο -αξιοσημείωτες είναι οι παράνομες περισυλλογές του 2014 στο ιδιωτικό του καταφύγιο στο Μαυρόλοφο (όνομα και πράγμα) κατά τη διάρκεια των οποίων είχε γρονθοκοπήσει πολίτη- με δικό του όχημα όπως έχει γνωστοποιηθεί γίνονταν συνήθως με όχημα του δήμου από τις δύο υπαλλήλους των 350 ευρώ. Ο Ν. Πολύζος ουκ ολίγες φορές είχε ειρωνευτεί τις υπαλλήλους του κυνοκομείου όταν πάλευαν να σώσουν άρρωστα ζώα. Επίσης, ένα μποξέρ που πήγε για στείρωση γύρισε ετοιμοθάνατο στο κυνοκομείο γιατί είχε μείνει για ώρες χωρίς οξυγόνο μέσα στο αυτοκίνητό του, κατέληξε από θερμοπληξία στο κυνοκομείο. Εικόνες του 2015, εικόνες που ντροπιάζουν τη χώρα μας και το ανθρώπινο είδος, άρχισαν πάλι να κάνουν την εμφάνισή τους το 2017. Η σύμβαση του Νίκου Πολύζου έληξε. Οι δύο υπάλληλοι έφυγαν αναγκαστικά.

Εδώ και δύο εβδομάδες τα σκυλιά έπεσαν στα χέρια του δήμου. Η νέα αντιδήμαρχος Ν. Μορφογιάννη εμφανίζεται εξίσου εριστική, ειρωνική δίχως να υπολογίζει νόμους και αντιδράσεις. Μάλιστα όταν της είπαν να αλλάξει τους σκουριασμένους κουβάδες 10ετίας για να πίνουν τα σκυλιά καθαρό νερό ωρυόταν. Το παρακάτω βίντεο και οι φωτογραφίες δημοσιεύονται αποκλειστικά από το Editors.gr.

Νεκρά κουτάβια μέσα στο κλουβί

Παράνομες και ακατάλληλες περιφράξεις χωρίς υπόστεγα, τα ζώα είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

Άρρωστο σκυλί στο κυνοκομείο

Νεκρό σκυλί μέσα στο κλουβί του κυνοκομείου

Στις 5 Ιουνίου 2015 πήγε στο κυνοκομείο η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου.

Καταγγέλλει περιφράξεις στο πουθενά χωρίς υπόστεγα για τα ζώα 23 ζώα που υπάρχουν εκεί, εκ των οποίων τα 21 κουτάβια. Τα 72 σκυλιά είναι μέσα στα κλουβιά χωρίς προαυλισμό, φυλακισμένα παράνομα ενώ θα έπρεπε, αφού δεν υπάρχουν συνθήκες ευζωίας όπως ορίζει ο 4039/12 και 4235/14, να επανενταχθούν μετά τη στείρωση τους και το τσιπάρισμα. Τα κουτάβια είναι άρρωστα με παρβοϊό, η οποία είναι μεταδιδόμενη νόσος, και βρίσκονται χωμένα μέσα στα χώματα για να βρουν δροσιά. Σιτίζονται με τροφή για ενήλικα, κροκέτα μεγάλη ποτισμένη με εβαπορέ. Ο χώρος είναι γεμάτος μύγες αφού η τροφή τους είναι στη ζέστη, χαλασμένη πάνω στο χώμα. Το νερό των ζώων είναι βραστό διότι είναι εκτεθειμένο στους 30 βαθμούς στον ήλιο. Η ΦΙΟΒ εκείνη τη μέρα πήρε τα 5 πιο μικρά σε ηλικία κουταβάκια για να τα σώσει και τα μετέφερε σε κτηνιατρική κλινική. Ο Δήμος την κατηγορεί ότι τα έκλεψε… Η σύμβαση του κτηνιάτρου έχει λήξει και τα ζώα βρίσκονται χωρίς ιατρική περίθαλψη.

 

Είναι ζήτημα πολιτισμού, είναι ζήτημα παιδείας, είναι ζήτημα στοιχειώδους ανθρωπιάς. Και για όσους δεν τους ενδιαφέρουν τα παραπάνω ζητήματα ας αναλογιστούν ότι αποτελούν οικονομικά σκάνδαλα. Έτσι έκανε ο Μπέος το Βόλο Παλέρμο και Μονακό, αυτό είναι το περίφημο πεντάστερο που έχει τα σκυλιά πριν τα εξαφανίσει στα βουνά.

ΥΓ: Και όχι, με τους Μπέους τούτου του τόπου έχω πόλεμο. Και θα έχω. Και δεν φοβάμαι γιατί στον φόβο μου ποντάρουν. Να μην φοβάστε ούτε εσείς γιατί πάντα την πληρώνουν όσοι δεν έχουν φωνή, άνθρωποι και ζώα. Προεκλογική δέσμευση του Μπέου ήταν ότι θα καθαρίσει την πόλη από τα αδέσποτα. Δέσμευση δική μου είναι να παλέψω για να καθαρίσω τη χώρα από τους Μπέους.

Ρεπορτάζ: Σταματίνα Σταματάκου

Πηγή: http://editors.gr/kolasterio-xana-kynokomeio-boloy