Αλαβάνος για Τσίπρα: Μόνο πιωμένος μπορείς να ξεχωρίσεις τη Λέσβο από τη Μυτιλήνη

politisonline
Δημοσιεύθηκε Δεκέμβριος 16, 2016, 10:17 μμ
1 sec

Σφοδρή επίθεση σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αλέκος Αλαβάνος, ο άνθρωπος που ανέδειξε τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην πολιτική σκηνή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha 989, ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να αφήσουν με τίποτα τις καρέκλες, ενώ δεν άφησε ασχολίαστο το γνωστό μπέρδεμα με τα «νησιά» της Μυτιλήνης και της Λέσβου.

«Πρέπει να βγούμε από τον φαύλο κύκλο του εξευτελισμού των Ελλήνων της τρίτης ηλικίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να αφήσουν με τίποτα τις καρέκλες και αυτές τις μέρες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ακόμα και πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να είμαστε περήφανος λαός. Δεν ζητιανεύουμε το χαρτζιλίκι του Τσίπρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο ίδιος σημείωσε ότι «είναι φυσιολογικός ο καυγάς. Είναι σαν το σουβλατζίδικο με τρεις συνεταίρους, που δεν πάει καλά και αρχίζουν να πλακώνονται μεταξύ τους. Αυτό κάνουν κι αυτοί. Η Ευρωζώνη καταγγέλλει το ΔΝΤ και ‘τραβάει το αυτί’ στην Ελλάδα. Το ίδιο και το ΔΝΤ. Και η ελληνική Κυβέρνηση, μια είναι ενάντια στο ΔΝΤ μια στην Ευρωζώνη. Μπάχαλο».

Σχολιάζοντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι «απευθύνεται στην Ευρωζώνη για να την ελέγξει. Από πού και ως πού έχει λόγο για τη χώρα μας; Εμείς του έχουμε δώσει αυτό το λόγο. Στον κάθε Σόιμπλε και στην κάθε Λαγκάρντ», σημείωσε, τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να βρει την κυριαρχία της.

Όσο για το κλασικό, πλέον, μπέρδεμα τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο έχει αναφέρει τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη ως δύο ξεχωριστά νησιά, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Να μάθει και ποια είναι τα νησιά του Αιγαίου, να μην τα λέει διπλά, μόνο πιωμένος μπορεί να είναι για να τα λέει διπλά (Μυτιλήνη-Λέσβος). Η χειρότερη υποτίμηση για έναν άνθρωπο είναι να τον λες με άλλο όνομα ή να μην τον ξέρεις».