Κυρ. Μητσοτάκης: «Αυτός είναι ο Γ. Καραθανάσης, ο γιος του ήρωα των Ιμίων»

politisonline
Δημοσιεύθηκε Ιανουάριος 31, 2017, 6:04 μμ
0 secs

Ανάρτηση στο facebook από τη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Καραθανάση, τον 22χρονο γιο του υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση που είχε χάσει τη ζωή του στην κρίση των Ιμίων, έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, την οποία συνοδεύει και με την αντίστοιχη φωτογραφία (κεντρική φωτό). Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του: «Αυτός είναι ο Γιάννης Καραθανάσης, ο 22χρονος γιος του ήρωα των Ιμίων υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση. Είναι πολύ περήφανος για τον πατέρα του, όμως κι εκείνος θα ήταν πολύ περήφανος σήμερα για τον γιο του.» Μιλά για τον Γιάννη Καραθανάση και τα όνειρά του και κλείνει την ανάρτησή του σημειώνοντας: «Στη συζήτηση που είχαμε μου είπε ένα πράγμα που θα κρατήσω για πάντα. “Πατριώτης είναι αυτός που θυσιάζεται για την Ελλάδα, αλλά πατριώτης είναι και αυτός που παλεύει για να ζήσει η νέα γενιά σε μια καλύτερη χώρα”».

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη:

«Αυτός είναι ο Γιάννης Καραθανάσης, ο 22χρονος γιος του ήρωα των Ιμίων υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση. Είναι πολύ περήφανος για τον πατέρα του, όμως κι εκείνος θα ήταν πολύ περήφανος σήμερα για τον γιο του.

Ο Γιάννης είναι ένα παιδί που έχει το θάρρος της γνώμης του, που δεν φοβάται να πει αλήθειες. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Σήμερα σπουδάζει στην αρχιτεκτονική, στο Πολυτεχνείο. Έχει όρεξη να δουλέψει, να δημιουργήσει, να προσφέρει με όποιον τρόπο μπορεί. Όσο ψηλά κρατά τη γαλανόλευκη, τόσο ψηλά θέτει και τους στόχους του για να συνεχίσει να κάνει περήφανο τον πατέρα του.

Στη συζήτηση που είχαμε μου είπε ένα πράγμα που θα κρατήσω για πάντα. “Πατριώτης είναι αυτός που θυσιάζεται για την Ελλάδα, αλλά πατριώτης είναι και αυτός που παλεύει για να ζήσει η νέα γενιά σε μια καλύτερη χώρα”.