Πάγκαλος: «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος»

politisonline
Δημοσιεύθηκε Φεβρουάριος 13, 2018, 10:34 πμ
0 secs

Ακόμη μία πρωτοφανή δήλωση έκανε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στην γειτονική Τουρκία. «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος. Εγώ το πιστεύω γιατί δεν έχω βρει καλό Τούρκο. Τους λείπουν στοιχειώδεις έννοιες. Ο Τούρκος δεν έχει την έννοια του δικαίου», είπε χαρακτηριστικά.
Και σημείωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι: «είναι ένα τεράστιο θέμα το τουρκικό, είναι αδυσώπητος ο εχθρός και δεν πρόκειται να ξεπεραστεί όση καλή πίστη και να δείξουμε».

Αναφερόμενος δε στο Σκοπιανό, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε η Ελλάδα πρέπει να λύσει άμεσα Σκοπιανό και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Και αυτό γιατί δεν πρέπει να είναι ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά (σ.σ. από τη μια τα Σκόπια, από την άλλη η Τουρκία).
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η Ελλάδα πρέπει να έχει συμμάχους και όχι εχθρούς τους Σκοπιανούς. «Ένας λαός ψάχνει την ταυτότητά του και δεν μπορείς εσύ να πεις πως θα ονομάζεται» τόνισε. Και συμπλήρωσε πως καλώς θέλουν το όνομα «Μακεδονία».
Όσον αφορά την άποψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης κου Μπουτάρη για μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία», ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε πως συμφωνεί μαζί του.