Θύελλα αντιδράσεων με την πρόταση Μπουτάρη να αλλάξει όνομα το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

politisonline
Δημοσιεύθηκε Φεβρουάριος 13, 2018, 11:50 πμ
1 sec

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος έθεσε θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου «Μακεδονία», όπως και των ΚΤΕΛ, καθώς όπως είπε οι τουρίστες που έρχονται είτε στο αεροδρόμιο, είτε στα ΚΤΕΛ νομίζουν ότι φτάνουν στα Σκόπια.

Επίσης σήμερα το πρωί, εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και επανέλαβε τα όσα είπε χθες, προτείνοντας το αεροδρόμιο Μακεδονία να μετονομαστεί σε αεροδρόμιο Νίκος Γκάλης.

Καλαφάτης: Ακατάλληλος για δήμαρχος ο Μπουτάρης

«Ακατάλληλο για δήμαρχο» χαρακτήρισε τον Γιάννη Μπουτάρη ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος έκανε λόγο για «αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.

Κουμουτσάκος: Να αφήσει τη διπλωματία και να ασχοληθεί με την καθαριότητα ο Μπουτάρης

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας έγραψε στο twitter: «Θέμα αλλαγής ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» βάζει ο Μπουτάρης. Ο κ. Δήμαρχος να αφήσει τη διπλωματία και τη διαπραγμάτευση στους διπλωμάτες και να ασχοληθεί με τις δικές του αρμοδιότητες. πχ με την καθαριότητα και την αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη του».

Κικίλιας: Να μαζευτεί και να συνέλθει ο Μπουτάρης

«Ο κ. Μπουτάρης είναι ταλαιπωρημένος από το μεγάλο συλλαλητήριο και ο κ. Τσίπρας συγχυσμένος από τον “ετερόκλητο όχλο”.

«Τους λέω ένα πράγμα που λέει ο λαός: Να μαζευτούν και να συνέλθουν!» τόνισε μιλώντας στον Antenna ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, για τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης για το αεροδρόμιο της πόλης είπε πως «η κυβέρνηση και ο κ. Μπουτάρης είναι σε αναντιστοιχία με την ελληνική κοινωνία» και διερωτήθηκε αν ο κ. Μπουτάρης ξέρει πού είναι Δήμαρχος.

Δ.Καμμένος: Προσπαθεί να μείνει στην επικαιρότητα με το αρρωστημένο χιούμορ του

Ως εθνικά ανεπίτρεπτο και βραχίονα στήριξης των γειτόνων στη διαπραγμάτευση χαρακτήρισε ο Δημήτρης Καμμένος το θέμα αλλαγής στην ονομασία του αεροδρομίου Μακεδονία. Ο κύριος Μπουτάρης έχει φτάσει στο τέλος της καριέρας του και προσπαθεί να μείνει στην επικαιρότητα με το αρρωστημένο χιούμορ του αλλά στο θέμα αυτό δεν χωράνε αστεία, τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.Μην τον ξαναψηφίσετε, απορώ πως τον ψηφίζουν, προσβάλλει το ίδιο τους το σπίτι, την ιστορία και τους ψηφοφόρους, υπογράμμισε. Εμμένουμε στη θέση μας και συμφωνούμε και με τον Γλέζο στο θέμα της Μακεδονίας, σημείωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Κώστας Α. Καραμανλής: Ο Μπουτάρης θα ήταν αγουροξυπνημένος…

Ο κ. Καραμανλής είπε ότι «ο κ. Μπουτάρης θα ήταν αγουροξυπνημένος» όταν έκανε τις δηλώσεις για ενδεχόμενη αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία», κάνοντας λόγο για υπερβολή του δημάρχου Θεσσαλονίκης.