Έντονο διάβημα της Αθήνας σε Άγκυρα για το επεισόδιο στα Ίμια – Στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης

politisonline
Δημοσιεύθηκε Φεβρουάριος 13, 2018, 3:45 μμ
0 secs

Σε έντονο διάβημα προχώρησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ, Πρέσβης κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, προς τον Τούρκο ομόλογό του, μετά το περιστατικό στα Ίμια όπου τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού τα μεσάνυχτα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών, από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων κλήθηκε ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείο Εξωτερικών

«Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό εμβολισμού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στην περιοχή των Ιμίων, από τουρκική ακταιωρό, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, προέβη σήμερα σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του.

Παράλληλα, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα».

Η ανακοίνωση συνεχίζει προειδοποιώντας: «Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία.

Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται».