Αποσύρεται η διάταξη για την αναγνώριση τίτλων σπουδών διεθνών εκπαιδευτικών οργανισμών

politisonline
Δημοσιεύθηκε Φεβρουάριος 23, 2018, 9:16 μμ
1 sec

Στην έκτακτη απόσυρση της διάταξης που αφορά στην αναγνώριση τίτλων σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών, προχωρά το υπουργείο Παιδείας, μετά τις διαφορετικές ερμηνείες που διατυπώθηκαν.

Η διάταξη, που βρίσκεται στο άρθρο 19, παρ. 1 του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αττικής, αναφέρει: «Οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία είναι ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση πράξης αναγνώρισης».

Η συγκεκριμένη διάταξη αποσύρεται, καθώς «διατυπώθηκαν διαφορετικές ερμηνείες», ενώ επιδίωξη είναι «να υπάρξει όσο το δυνατόν ευρύτερη διακομματική συναίνεση». Για τη συγκεκριμένη ρύθμιση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, θα κατατεθεί σχετικό ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Έντονη αντίδραση του Νίκου Φίλη

Στην τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή, που συζητήθηκε το νομοσχέδιο, υπήρξε έντονη η αντίδραση του τέως Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, καθώς -όπως είπε- αυτή η διάταξη ανοίγει την κερκόπορτα για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα.

Η διάταξη: