Κοτζιάς για Ζάεφ: Δεν αμφισβητείς μια συμφωνία πριν την κάνεις

politisonline
Δημοσιεύθηκε Φεβρουάριος 26, 2018, 8:47 μμ
1 sec

Στις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ -ο οποίος τονίζει ότι δεν υπάρχει λόγος αλλαγής του Συντάγματος της ΠΓΔΜ-  απάντησε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά το πέρας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έγινε στις Βρυξέλλες.

Ο Νίκος Κοτζιάς σε ερώτηση για τον αν τον προβληματίζει η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ότι τυχόν απαλοιφή αλυτρωτικών αναφορών στο Σύνταγμα της γείτονα χώρας θα μπορούσε να επανέλθει σε ένα μεταγενέστερο στάδιο, ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε: «Όχι, αλλά νομίζω ότι όποιος κάνει συμφωνία, δεν την αμφισβητεί πριν την κάνει. Φροντίζει και στηρίζει τη διατήρηση και την υλοποίησή της».

Για το θέμα της ΠΓΔΜ, με αφορμή την επίσκεψη στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του επιτρόπου Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «Νομίζω ότι και οι δύο πλευρές συμφωνούμε ότι πρέπει να αναζητηθεί λύση. Η πλευρά των Σκοπίων πιστεύει ότι πρέπει να είναι μία εύκολη γι΄ αυτούς λύση, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι μία λύση που να κρατάει στο χρόνο και να είναι δίκαιη».