Τζανακόπουλος: Περιμένουμε την άμεση επιστροφή των δυο αξιωματικών που συνελήφθησαν στον Έβρο

Στην υπόθεση σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας ότι βρέθηκαν από λάθος σε τουρκικό έδαφος και από εκεί και πέρα είναι απολύτως τυπικό το όλο θέμα.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο θα δικαστούν για παράνομη είσοδο.

Σχετικά με όσα ακούγονται για σενάρια ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους που είναι στην Ελλάδα και κατηγορούνται για το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι πρόκειται για συνομωσιολογικά σενάρια που δεν είναι άξια σχολιασμού.

«Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Ελλήνων στη χώρα μας», επεσήμανε.

“Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είχαν κάνει κανόνα την πρακτική της βαλίτσας”

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ότι είχαν κάνει κανόνα την «πρακτική της βαλίτσας» και δεν δικαιούνται να κάνουν μαθήματα ηθικής, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στην υπόθεση με τις μίζες σε πολιτικά κόμματα για έργα του μετρό της Αθήνας την περίοδο 2003 – 2007.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημείωσε ότι χθες οι γερμανικές αρχές διαβίβασαν στοιχεία για δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων στη κατασκευή του μετρό. Μάλιστα διερωτήθηκε, «σκευωρία της κυβέρνησης και αυτό;», απαντώντας στην κριτική που είχε αναπτυχθεί προ ημερών στο πλαίσιο της υπόθεσης Novartis.

Έκανε λόγο για ανεξέλεγκτες καταστάσεις διαφθοράς που συνέβαλαν στο οικονομικό αδιέξοδο της χώρας και κάλεσε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αντί «να επιχειρούν επικοιωνιακούς αντιπερισπασμούς όπως η πρόταση της Ν.Δ. για προανακριτική καλό είναι να αναγνωρίσουν» αυτά που έχουν πράξει κατά το παρελθόν.

Τους κάλεσε να αναλάβουν την ευθύνη τους και να ζητήσουν συγνώμη στον λαό και προανήγγειλε θεσμικά επιβεβλημένες κινήσεις για να αναδειχθούν οι υπεύθυνοι.