Συμφωνία της Ελλάδας με Exxon Mobil και Total προανήγγειλε ο Π. Καμμένος

politisonline
Δημοσιεύθηκε Μάρτιος 11, 2018, 10:03 πμ
6 secs

Συμφωνία της Ελλάδας με την Exxon Mobil και την Total προανήγγειλε από την Πάφο, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», ερωτηθείς για την νέα NAXTEX που έχει εκδώσει η Τουρκία για τις 11- 18 Μαρτίου και 22 – 29 Μαρτίου και για το πώς αντιμετωπίζονται αυτές οι τουρκικές προκλήσεις από Ελλάδα και Κύπρο προανήγγειλε ουσιαστικά συμφωνία της Ελλάδας με την Exxon Mobil.

«Τέτοιου είδους προσβλητικές κινήσεις δεν πτοούν τη διεθνή κοινότητα», είπε, σημειώνοντας πως χώρες οι οποίες ουσιαστικά έχουν υπογράψει συμβόλαια με την Κύπρο και πολύ σύντομα θα υπογράψουν και με την Ελλάδα, (αναφέροντας πως ήδη η Exxon Mobil και η TOTAL έχουν ενδιαφερθεί στην Ελλάδα να υπογράψουν για το φυσικό αέριο στη νότιο Κρήτη), δεν πρόκειται να φοβηθούν τις NAVTEX της Τουρκίας. «Ούτε και οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και οι άλλες χώρες θα σταματήσουν να επενδύουν στην Κύπρο και στην Ελλάδα, επειδή κάποιος θέλησε να επιδείξει στον κ. Ερντογάν τη συνέπεια του, αμφισβητώντας ξένες ΑΟΖ, ξένα χωρικά ύδατα και ξένα εδάφη», συμπλήρωσε.

«Αυτά απλώς οδηγούν στην απώλεια σοβαρότητας από μέρους της Τουρκίας και στην απομόνωση της από τη διεθνή κοινότητα», τόνισε ο κ. Καμμένος.

«H Ελλάδα θεωρεί», ανέφερε, «ότι αυτό το απλό γεγονός, που έχει συμβεί πάρα πολλές φορές στα σύνορα, που θα μπορούσε να καταλήξει εύκολα στην επιστροφή των αξιωματικών πίσω, η Τουρκία επέλεξε να το οδηγήσει στη δικαιοσύνη, φυλακίζοντας σε φυλακές υψίστης ασφαλείας δύο αξιωματικούς Έλληνες,που είναι όμως μέλη και της ΕΕ και φυλούν τα ευρωπαϊκά σύνορα, ανήκουν σε έναν νατοϊκό στρατό και να τους οδηγήσει σε φυλακές υψίστης ασφαλείας αντί να τους απελευθερώσει».

Τέλος, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας σημείωσε πως «όταν ο ελληνισμός είναι συμπαγής και ενωμένος, όταν δεν μπαίνουν μικροπολιτικές διαφορές και το εθνικό συμφέρον είναι αυτό που μας ενώνει, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και νικούμε».