Δημοσκόπηση Pulse: Με 9 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

politisonline
Δημοσιεύθηκε Μάρτιος 15, 2018, 9:13 μμ
0 secs

Με 9 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 28,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 19,5%, ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής που φαίνεται να εδραιώνεται στην τρίτη θέση με 8%, η Χρυσή Αυγή στο 7,5% και το ΚΚΕ στο 5,5%.

Αρκετά μακριά από το όριο του 3% βρίσκονται τα υπόλοιπα κόμματα που καταγράφονται, κάτι που δείχνει πως το ενδεχόμενο της πεντακομματικής βουλής, μοιάζει σοβαρό.

Στο 2% βρίσκονται Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων και ακολουθούν με 1% ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας, ΛΑΟΣ και Ελληνική Λύση.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επι των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία φτάνει στο 31,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 21,5%. Το Κίνημα Αλλαγής στο 8,5%, η Χρυσή Αυγή στο 8%, το ΚΚΕ στο 6%.

Η έρευνα καταγράφει ακόμα πως η πλειοψηφία αποδοκιμάζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των δυο προφυλακισμένων Ελλήνων αξιωματικών. Το 51% των ερωτηθέντων αξιολογεί «αρνητικά» ή «μάλλον αρνητικά» τις πρωτοβουλίες της Αθήνας, ενώ εκείνοι που έχουν αντίθετη άποψη, δεν ξεπερνούν το 1/3 των ερωτηθέντων.