Αποχώρησε η αντιπολίτευση από την προανακριτική για τη Novartis

Όπως είχαν προαναγγείλει ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων αποχώρησαν από την προανακριτική για τη Novartis, καταγγέλλοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν επιθυμεί την διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά να “μείνει λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους”.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι πρέπει να κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην Επιτροπή και να μην σταλεί η δικογραφία στην Δικαιοσύνη για να συνεχιστεί η έρευνά της.

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο εισηγητής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης δήλωσε: «Σήμερα συνέβη το πρωτοφανές. Η μειοψηφία να ζητά να συνεχίσει τις εργασίες της η Επιτροπή με την εξέταση μαρτύρων προκειμένου να αποκαλυφθούν πλήρως όλα τα στοιχεία η δε πλειοψηφία να υπονοεί εμμέσως πλην σαφώς ότι η Επιτροπή που συγκρότησε με δική της πρωτοβουλία δεν έχει αρμοδιότητα εξέτασης και να ζητά να έρθουν τα πολιτικά πρόσωπα να τοποθετηθούν επί της αρμοδιότητας της Επιτροπής. Αυτό ολοκληρώνει τον σχεδιασμό της σκευωρίας. Με τον ίδιο τρόπο που στηρίχθηκαν σε ανώνυμους μάρτυρες και παραβίασαν κάθε δικονομική διάταξη».