Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται ο Φωκάς – Ζήτησε συγγνώμη

politisonline
Δημοσιεύθηκε Απρίλιος 16, 2018, 3:57 μμ
0 secs

Συγγνώμη ζήτησε με επιστολή για όλα όσα είπε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς.

«Σχετικά το θέμα της συγκέντρωσης των οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στην οποία παραβρέθηκα, σας δηλώνω ότι καμία πρόθεση είχα να προσβάλω το κύρος και την τιμή του Κοινοβουλίου. Μεταξύ των φιλάθλων επικράτησαν ακραία συνθήματα, λόγω της δυσαρέσκειας για την αδικια εις βάρος του ΠΑΟΚ και εγώ έκανα το λάθος να μην αντιδράσω αποτρέποντάς τους», αναφέρει αρχικά στην επιστολή του ο κ. Φωκάς.

«Ζητώ συγγνώμη για το όλο συμβάν, σέβομαι τη Βουλή και την ιστορία της. Τόσο εγώ όσο και το κόμμα μου αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής στα βλέμματα του λαού».

Παρά το γεγονός ότι ζήτησε συγγνώμη, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να τον παραπέμψει αύριο στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ανέφερε για την απόφαση που έλαβαν: «Αποφασίσαμε στην διάσκεψη των προέδρων να κληθεί αύριο στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής ο βουλευτής Φωκάς να δώσει τις εξηγήσεις που θεωρεί ο ίδιος ότι πρέπει να δώσει. Έχει στείλει ο ίδιος και επιστολή στην διάσκεψη των προέδρων. Αύριο θα υπάρξει αποδοκιμασία της δικιά του παρουσίας και συμπεριφοράς. Δεν λέω ενέργειας, άλλο οι ενέργειες και άλλο η παρουσία. Ολα αυτά θα τα δει αύριο η επιτροπή δεοντολογίας, δεν θέλαμε αυτό το θέμα να περάσει χωρίς συζήτηση διότι αφορά στον πυρήνα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, στην ίδια την Βουλή»