Συνελήφθη στο σπίτι του στο Χαλάνδρι ο Μπαρμπαρούσης - Θα απολογηθεί την Τετάρτη (βίντεο)

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί στον διαγραφέντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση. Ο καταζητούμενος εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα, μετά από τρεις μέρες ερευνών.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και ενω τον μετέφεραν με ισχυρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια φώναξε μέσα από το αυτοκίνητο όπου βρισκόταν: «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης είπε στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε στην Αττική χθες το απόγευμα. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τον εντόπισαν την ώρα που έβγαινε από σπίτι του στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης θα παραμείνει κρατούμενος. Νωρίτερα ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη.

Ο συνήγορος του κ. Κορατζόπουλος δήλωσε: «Ατυχής επιλογή εκφράσεων, οι οποίες ενσωματώθηκαν στο λόγο του σε μία στιγμή έξαρσης του θυμικού. Αυτή δε η φρασεολογία προφανώς είναι απρόσφορα να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Η αδυναμία της κατηγορία είναι η υπερβολή της. Ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Η πρόθεση του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προ των ευθυνών τους».

Να θυμίσουμε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε καλέσει το Στρατό σε πραξικόπημα, από το βήμα της Βουλής. Στη συνέχεια διεγράφη από το κόμμα του και διέφυγε στην επαρχία του Αγρινίου, από όπου και κατάγεται. Οι αρχές όλο το Σαββατοκύριακο τον αναζητούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

(Φωτογραφίες και βίντεο από το newsit)