Να πέσει «μαύρο» στο Mega ζητά ο ΣΚΑΪ απ’ το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

politisonline
Δημοσιεύθηκε Μάρτιος 08, 2018, 9:42 μμ
1 sec

Να πέσει «μαύρο» στο Mega ζητά ο ΣΚΑΪ με επιστολή του προς το ΕΣΡ, χαρακτηρίζοντάς την λειτουργία του «παράνομη».

Στην επιστολή του ο ΣΚΑΙ, θέτει υπόψιν του ΕΣΡ ότι δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που πλήττουν ευθέως τον τηλεοπτικό σταθμό και του δημιουργούν μέγιστη οικονομική ζημιά.

Στη συνέχεια επισημαίνει ότι το MEGA λειτουργεί την τελευταία διετία χωρίς να τηρεί τις ελάχιστες υποχρεώσεις προγράμματος που θέτει ο νόμος, αλλά μεταδίδοντας επαναλήψεις που δεν επιφέρουν κανένα κόστος. Επιπλέον, δεν αντεπεξέρχεται στις υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να έχει τη δυνατότητα να «κανιβαλίζει» τη διαφημιστική αγορά, δηλαδή να «πουλάει διαφημιστικό χρόνο σε τιμές που δεν ενσωματώνουν κανένα λειτουργικό κόστος και καμία επένδυση, μειώνοντας το έσοδο των λοιπών τηλεοπτικών σταθμών».

Ο ΣΚΑΙ επικαλείται τη νομοθεσία και επισημαίνει ότι το MEGA δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ενημερωτικό κανάλι και ότι η αλλαγή φυσιογνωμίας του προγράμματος θα κατάφερνε μόνο να διαιωνίσει την κατάσταση οριστικής αφερεγγυότητας στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία.οριστικής αφερεγγυότητας στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία.

Δείτε την επιστολή του ΣΚΑΙ: