Στα όρη, στ’ άγρια βουνά… ψάχνουν τον Μπαρμπαρούση

politisonline
Δημοσιεύθηκε Ιούνιος 17, 2018, 8:11 μμ
1 sec

Στα ορεινά της Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Αυτό που διέσωσε τον Μπαρμπαρούση από την καταδίωξη των αστυνομικών την ώρα που περνούσε τα διόδια της γέφυρας του Ρίου ήταν το e-pass.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε φτάσει στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ το ένταλμα για τη σύλληψή του.

Σε αντίθεση με τον βουλευτή, που πέρασε με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και ξέφυγε αναπτύσσοντας ταχύτητα 210 χλμ, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να σταματήσουν και να κινηθούν με την υπηρεσιακή διαδικασία πιστοποίησης του κρατικού οχήματος στα διόδια και φυσικά, μέχρι να γίνει αυτό, είχε γίνει καπνός.

Το τελευταίο στίγμα του ήταν πριν από την έξοδο προς το Αγρίνιο, όπου, όπως εκτιμάται, έβγαλε τις μπαταρίες από τα κινητά τηλέφωνα για να αισθάνεται περισσότερο ασφαλής.

Οι αστυνομικοί πιθανολογούν πως έχει βρει έχει υποστηρικτικό δίκτυο απόκρυψης σε κάποιο σημείο του ορεινού όγκου της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι άνδρες της αστυνομίας αναζητούν τον βουλευτή πόρτα-πόρτα στα χωριά, ενώ πραγματοποιούν έρευνες ακόμη και σε στάνες.

Παράλληλα, «χτενίζουν» και τις δασικές περιοχές της περιοχής. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάζονται να αφήσουν τα υπηρεσιακά τους οχήματα και να συνεχίσουν με τα πόδια, προκειμένου να φτάσουν σε δύσβατα σημεία για τα οποία έχουν πληροφορίες ότι μπορεί να κρύβεται.