Η συνέχεια της κόντρας: Μήνυση και αγωγή κατά Πολάκη από την ΠΟΕΔΗΝ

politisonline
Δημοσιεύθηκε Ιανουάριος 03, 2017, 4:22 μμ
2 secs

Μηνυτήρια αναφορά και αγωγή για αποκατάσταση του κύρους της, καταθέτει η ΠΟΕΔΗΝ εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ύστερα από τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο υπουργός με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Πολάκης κατηγόρησε μεταξύ άλλων τον κ. Γιαννάκο ότι στη συνέντευξή του είπε αισχρά ψέματα για το ΕΣΥ και έδωσε στοιχεία του 2012, τότε που -όπως αναφέρει- «προσκύναγε τον Βενιζέλο και έγλειφε τον Άδωνι». Επίσης υποστήριξε ότι συκοφάντησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επειδή έκοψε στους συνδικαλιστές «τη μάσα και τις εξυπηρετήσεις» ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τον έχει πιάσει πανικός επειδή σε λίγο καιρό δεν θα είναι πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Με μακροσκελή ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ απαντά στον κ. Πολάκη πως «δεν είναι ΚΕΕΛΠΝΟ για να ανεβάζει και να κατεβάζει προέδρους». «Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ εκλέγεται ευτυχώς από τους εργαζόμενους» και σημειώνει ότι «ο κ.Πολάκης μπέρδεψε την εξουσία, το Κράτος με τους θεσμούς της Δημοκρατίας».

«Οι απαξιωτικές, υβριστικές και παντελώς ανάρμοστες εκφράσεις, που ανήρτησε ο κύριος Πολάκης, εις βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και της ίδιας της οργάνωσης, το μόνο πράγμα που αποδεικνύουν είναι την σύγχυση του και τον πανικό, στον οποίο βρίσκεται» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, προαναγγέλλοντας την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς και αγωγής στον αναπληρωτή υπουργό.

«Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν τις προσβολές και τις ύβρεις, που κατά καιρούς εκτοξεύει προκειμένου να καλύψει αυτό, που κάθε Έλληνας πολίτης γνωρίζει: τη συστηματική και μεθοδευμένη διάλυση του ΕΣΥ, τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά και τελικά, τον κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή του ελληνικού λαού» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η κόντρα Πολάκη – ΠΟΕΔΗΝ ξεκίνησε με αφορμή δημοσίευμα του Guardian που φιλοξενούσε στοιχεία και συνεντεύξεις μελών της ΠΟΕΔΗΝ, τα οποία σκιαγραφούσαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στον κλάδο της δημόσιας υγείας.