Cinema Alive με Dirty Dancing

Ιφιγένεια Τσαντίλη
Δημοσιεύθηκε Ιούλιος 13, 2018, 3:01 μμ
39 secs

Χορός μέχρι τελικής πτώσης. Κάποιες ταινίες σε έφερναν σε αυτό το σημείο, να θέλεις να χορέψεις μέχρι να μην αντέχουν πια τα πόδια σου. Να χορέψεις για να περάσεις την πόρτα της ευτυχίας και να απογειωθείς κυριολεκτικά.

Dirty dancing, μια ταινία που άφησε εποχή και το soundtrack ακόμα ακούγεται στα πάρτυ κι ας πέρασαν τόσες γενιές από τότε, από το 1987 που πρωτοβγήκε στις αίθουσες.

Φέτος το καλοκαίρι μετά από 31 χρόνια, ήρθε το CINEMA ALIVE στην Αθήνα για να παρουσιάσει στο πρώτο διαδραστικό σινεμά -Immersive Cinema Experience, την ταινία Dirty Dancing και να αναβιώσουμε αυτή την εποχή.

Είναι η πρώτη ταινία που θα «ζωντανέψει» στο CINEMA ALIVE, ένα από τα μεγαλύτερα box office hits του σύγχρονου κινηματογράφου με πρωταγωνιστές τον ανεπανάληπτο Patrick Swayze και την Jennifer Grey που χόρεψαν ένα φλογερό ντουέτο στο βραβευμένο με Oscar Soundtrack, «(I’ve Had) The Time of My Life».

Για 4 μόνο παραστάσεις το Αθηναϊκό κοινό θα μεταφερθεί πίσω στο Καλοκαίρι του 1963, στο Kellermans Resort, για να ζήσει την απόλυτη διαδραστική εμπειρία μαζί με την Baby και τον Johnny, βιώνοντας μαζί τους το Dirty Dancing!

Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός γίνεται στην Ελλάδα.

Η ομάδα του CINEMA ALIVE έχει μελετήσει το concept και θα «αναστατώσει» την πόλη με μία παράσταση πρωτοποριακή που θα συζητηθεί, τουλάχιστον αυτό γράφει το δελτίο Τύπου.

Ο βασικός σκοπός του CINEMA ALIVE είναι να κάνει τον θεατή κομμάτι της ταινίας.

Προκειμένου αυτό να γίνει πραγματικότητα, στην παράσταση-προβολή του Dirty Dancing θα συμμετάσχουν πάνω από 30 ηθοποιοί και χορευτές, εκ των οποίων οι 5 αφορούν πρωταγωνιστικές περσόνες της ταινίας και θα αναπαριστούν επιλεγμένες και κομβικές σκηνές της.

Dancing acts, DJ’s, καθώς και ο ανάλογος φωτισμός και τα σκηνικά, θα περιβάλλουν την προβαλλόμενη ταινία, συμβάλλοντας στην εμπειρία του κοινού.

Είχα κι εγώ αυτή τη ιδέα ότι η μια τέχνη μπορεί να συμπληρώνει την άλλη και είναι σπουδαία η αλληλεπίδραση χορού, θεάτρου, installation και κινηματογράφου. Ποτέ δεν υλοποίησα το σχέδιό μου και να που τώρα έγινε πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα μετράει και χαίρομαι που αυτή η ταινία θα ανοίξει το διαδραστικό σινεμά στην Ελλάδα. Χαίρομαι που το Cinema Alive ξεκινάει στη χώρα μας με μια χορευτική ταινία και μια ωραία ιστορία αγάπης, να την ξαναθυμηθούν οι παλιοί και να την αγαπήσουν και τα παιδιά τους, που δεν την έζησαν τότε στα μαγικά 80ties στους κινηματογράφους.

Μετά το τέλος της παράστασης θα πραγματοποιηθεί θεματικό after party βασισμένο στο “Dirty Dancing”, στην πανέμορφη ταράτσα του Gazi Music Hall με θέα όλη την Αθήνα, παρέα με παγωμένα cocktails, μουσική και happenings.
Οι πόρτες στο Gazi Music Hall την Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 για δυο τελευταίες παραστάσεις ανοίγουν στις 20.30

Τιμή εισιτηρίων:
Early Bird: 10€ Normal: 15 € Στην είσοδο: 18 €

Η προπώληση είναι διαθέσιμη από όλα τα καταστήματα Public και το 
κατάστημα της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, εντός της στοάς).

https://www.cinemaalive.org/

Πάμε λοιπόν να ξαναζήσουμε την ταινία, γιατί ότι κρατάει στο χρόνο αξίζει!

https://m.youtube.com/watch?v=eIcmQNy9FsM

Ιφιγένεια Τσαντίλη
Δημοσιογράφος - Επικοινωνιολόγος M.Sc.