Σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού με δεξαμενόπλοιο - Αγνοούνται 10 ναυτικοί (φώτος&βίντεο)

Δέκα Αμερικανοί ναύτες αγνοούνται και πέντε έχουν τραυματιστεί μετά τη σύγκρουσή ενός αμερικανικού αντιτορπιλικού με ένα δεξαμενόπλοιο στα ανοικτά των ακτών της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Όπως ανακοίνωσε το ναυτικό των ΗΠΑ, το αντιτορπιλικό Τζον Μακέιν συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC ενώ το πρώτο «πραγματοποιούσε επίσκεψη ρουτίνας στη Σιγκαπούρη». «Αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι το αντιτορπιλικό USS John S. McCain υπέστη ζημιά στην πίσω αριστερή πλευρά» ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι διεξάγεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Την περασμένη εβδομάδα το αμερικανικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι μετέθεσε τους δύο ανώτατους αξιωματικούς και τον αρχικελευστή αμερικανικού αντιτορπιλικού που παραλίγο να βυθιστεί στα ανοιχτά της Ιαπωνίας αφού συγκρούστηκε με φιλιππινέζικο φορτηγό πλοίο. Στην σύγκρουση του USS Fitzgerald τον Ιούνιο σκοτώθηκαν 7 ναύτες.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε το πρακτορείο Reuters, το δεξαμενόπλοιο Alnic, σημαίας Λιβερίας και μήκους 183 μέτρων, δεν περιείχε πετρέλαιο για παράδοση.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ονομάστηκε προς τιμήν του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν, πιλότο του Ναυτικού στη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου του, ο Μακέιν παρέμεινε όμηρος στο Βιετνάμ για πεντέμισι χρόνια. Πρόσφατα ο γερουσιαστής διαγνώστηκε με καρκίνο του εγκεφάλου και τώρα υποβάλλεται σε θεραπεία.