Πρώτη φορά στα χρονικά! Γυναίκες στη Σαουδική Αραβία πηγαίνουν για πρώτη φορά στο γήπεδο

politisonline
Δημοσιεύθηκε Σεπτέμβριος 20, 2017, 10:59 μμ
0 secs

Οι αρχές στην Σαουδική Αραβία επέτρεψαν σε γυναίκες να πάνε σε ένα γήπεδο με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της χώρας. Την είδηση μετέδωσε σήμερα το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο SPA. Θα είναι η πρώτη φορά που θα επιτραπεί κάτι τέτοιο…

Αυτό το Σαββατοκύριακο οι γυναίκες θα μπορούν να επισκεφθούν μαζί με την οικογένειά τους το Στάδιο Βασιλιάς Φαχντ του Ριάντ. Θα παρακολουθήσουν μια μουσική και ποιητική βραδιά, με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής του σαουδαραβικού βασιλείου.

Οι οικογένειες (σ.σ. άνδρες με τις συζύγους τους και τα παιδιά τους) θα μπορούν να καθίσουν όλοι μαζί σε συγκεκριμένες κερκίδες του γηπέδου. Οι άνδρες που θα πάνε μόνοι τους θα καθίσουν σε άλλη κερκίδα.

«Το στάδιο είναι έτοιμο για να υποδεχτεί περίπου 40.000 ανθρώπους. Χωρισμένο σε έναν τομέα για τους μόνους άνδρες και σε άλλον τομέα για τις οικογένειες», πρόσθεσε το πρακτορείο.

Μέχρι τώρα στις γυναίκες δεν επιτρεπόταν να πηγαίνουν στα γήπεδα. Κι αυτό κατ’ εφαρμογή του νόμου περί διαχωρισμού των φύλων στους δημόσιους χώρους.

Η Σαουδική Αραβία παραμένει η μοναδική χώρα του κόσμου όπου οι γυναίκες δεν έχουν το δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητο. Οι γυναίκες πρέπει να έχουν την άδεια του άνδρα κηδεμόνα τους (συνήθως ο πατέρας ή ο αδελφός ή ο σύζυγος) για να σπουδάσουν ή να ταξιδέψουν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ