Μέι: Η Ρωσία πιθανότατα είναι πίσω απ’ την επίθεση στον Σκρίπαλ και την κόρη του

politisonline
Δημοσιεύθηκε Μάρτιος 12, 2018, 9:43 μμ
1 sec

Τη θέση ότι η Ρωσία κρύβεται πιθανότατα πίσω από την επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα εναντίον του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του εξέφρασε η Τερέζα Μέι, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης βουλευτών για την υπόθεση.

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διαμήνυσε ότι η Βρετανία θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει την έρευνά της για τη δηλητηρίαση του ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ στο έδαφός της, και μετά να επιδιώξει κάποια επικοινωνία με τη Μόσχα.

«Διευθετήστε τα πράγματα από την δική σας πλευρά και μετά θα μιλήσουμε μαζί σας», είπε ο κ. Πούτιν, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία Interfax και Tass.
Παράλληλα η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο κατηγόρησε τη βρετανική κυβέρνηση ότι παίζει επικίνδυνο παιχνίδι με την υπόθεση Σκρίπαλ, η οποία μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμες συνέπειες στις διμερείς σχέσεις.

Οι δηλώσεις της Βρετανίδας Πρωθυπουργού για το ζήτημα προκάλεσαν την απάντηση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία σύμφωνα με το πρακτορείο Tass χαρακτήρισε «τσίρκο» το βρετανικό κοινοβούλιο αναφέροντας «Το συμπέρασμα είναι προφανές: πρόκειται για άλλη μια πολιτική, μιντιακή εκστρατεία, βασισμένη σε μια προβοκάτσια».