Σε παραλήρημα ο Ερντογάν – «Βλέπει» Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο στη Συρία – Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέβαλε την επίσκεψη στις ΗΠΑ

politisonline
Δημοσιεύθηκε Μάρτιος 15, 2018, 12:55 μμ
0 secs

Για Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο προειδοποίησε σε τελευταία εμφάνισή του ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας μάλιστα ότι θα ξεκινήσει από τη Συρία!
Ο σουλτάνος που μέρα με τη μέρα ξεπερνά τον εαυτό του, σε εκδήλωση για την Υγεία στην Άγκυρα, είπε ότι “βλέπει” κίνδυνο ανάφλεξης μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας και Ιράν λόγω Συρίας και πρόσθεσε ότι εκεί οι Αμερικανοί έχουν είκοσι βάσεις, ενώ έχουν στρατό και το Ιράν και η Ρωσία.
Αναρωτήθηκε κατόπιν γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, όπου υπάρχουν και δυνάμεις και της Ρωσίας και του Ιράν, και συνέχισε λέγοντας πως αν γίνει χρήση δυνάμεων, τότε θα γίνει Τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος.
Όπως επισήμανε μάλιστα, απηύθυνε αυτό το ερώτημα και στον Ρεξ Τίλερσον, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.
«Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, παγώνοντας το ακροατήριο που παρακολουθούσε την εκδήλωση.

Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ
Την ίδια ώρα, η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Ουάσινγκτον που ήταν προγραμματισμένη για την 19η Μαρτίου, αναβάλλεται, σύμφωνα με εκπρόσωπό του. Η αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ στην αμερικανική πρωτεύουσα, ακολουθεί την αντικατάσταση του Ρεξ Τίλερσον στο αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών.
Ο εκπρόσωπος, δεν αιτιολόγησε την αναβολή της επίσκεψης. Ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει χθες, ότι ελπίζει στην οικοδόμηση καλών σχέσεων με τον νέο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. Ο ίδιος, σημείωσε ότι ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, θα πρέπει να σεβαστεί την Τουρκία μετά την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών, για την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα στην Συρία, αλλά κι άλλα ζητήματα.