«Σαλάχι», το υποβρύχιο drone-όπλο της Τουρκίας που δεν ανιχνεύεται (βίντεο)

politisonline
Δημοσιεύθηκε Απρίλιος 23, 2018, 8:18 μμ
8 secs

Το «σαλάχι», το πρώτο οπλισμένο υποβρύχιο drone τουρκικής κατασκευής και το οποίο έχει τη δυνατότητα να ανατινάξει εχθρικά πλοία είναι το καινούργιο όπλο της γείτονος χώρας.

Η εταιρεία αμυντικού εξοπλισμού Albayraklar Savunma ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το «Wattozz» (σαλάχι), όπως είναι το όνομά του στα τουρκικά, θα είναι διαθέσιμο σε τρεις μήνες.

Ονομάστηκε «σαλάχι» επειδή θα μοιάζει με το θαλάσσιο πλάσμα τόσο σε μέγεθος και σχεδιασμό, όσο και σε κίνηση.

Κατασκευασμένο από τιτάνιο και αλουμίνιο, θα είναι καλυμμένο από σιλικόνη, ενώ θα διαθέτει δύο κάμερες ως «μάτια» και οι τρεις μηχανές του θα μπορούν να «πιάσει» έως και 5,5 κόμβους για μέχρι 12 ώρες, γράφει η Daily Sabah.

Ο έλεγχός του θα γίνεται μέσω κρυπτογραφημένων ακουστικών κυμάτων, παρόμοιων με εκείνα που χρησιμοποιούν φάλαινες και δελφίνια για να επικοινωνήσουν. Επίσης, ηλεκτρομαγνήτες θα του επιτρέπουν να «επιτεθεί» στο κύτος εχθρικού πλοίου και να πυροδοτηθεί με μια εντολή.

Η ανίχνευσή του δεν είναι δυνατή, ούτε όταν κινείται, ούτε όταν παραμένει ακουμπισμένο στον βυθό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Albayraklar Savunma, Μουσταφά Αντνάν Αλμπαϊράκ.