Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες θα προσλαμβάνουν στο εξής και παιδιά μεταναστών

Μπορεί ο Τζέιμς Μποντ να είναι ο πιο διάσημος (φανταστικός) πράκτορας στην ιστορία 109 χρόνων της MI6, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες όμως φαίνεται πως επιφυλάσσουν μία “έκπληξη” για τους απανταχού ενδιαφερόμενους.

Ο Άλεξ Γιάνγκερ, ο επικεφαλής της MI6, καταργεί τον κανόνα που ορίζει ότι οι γονείς των νεοσύλλεκτων θα πρέπει να είναι και οι δύο γεννημένοι στη Βρετανία, καθώς στο εξής, για να γίνει κανείς πράκτορας θα πρέπει να έχει γεννηθεί ο ίδιος μονάχα σε βρετανικό έδαφος.

Η ενδιαφέρουσα είδηση ωστόσο είναι η ακόλουθη: oι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες θα επιτρέψουν για πρώτη φορά να ενταχθούν στις τάξεις τους παιδιά μεταναστών ενώ, επίσης για πρώτη φορά, θα προβάλουν διαφήμιση στην τηλεόραση. Επιπροσθέτως, το τελευταίο διάστημα η υπηρεσία προσπαθεί να προσελκύσει στις τάξεις της γυναίκες με παιδιά.

“Θέλω με αυτήν την ευκαιρία να διαλύσω τους μύθους λόγω των οποίων πολύ συχνά οι πιθανοί υποψήφιοι αυτοαποκλείονται. Το μήνυμά μου είναι απλό: δεν υπάρχει ένας «κλασικός» υπάλληλος της MI6. Αν έχετε τα κατάλληλα προσόντα, κάντε αίτηση για να ενταχθείτε σε μας”, τόνισε ο Γιάνγκερ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

Η διαφήμιση που αναφέρθηκε, και η οποία κάνει σήμερα “επίσημη πρώτη”, δείχνει μια μητέρα με το παιδί της να παρακολουθούν έναν καρχαρία σε ένα ενυδρείο τη στιγμή που ακούγονται τα εξής λόγια: “MI6 – στα κρυφά είμαστε ακριβώς σαν κι εσάς”

H MI6 αναμένεται να στελεχώσει την υπηρεσία με 800 νέα άτομα μέχρι το 2021.

 

Ακολουθεί το tweet της Telegraph για την πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση στα ιστορικά της υπηρεσίας: