Μπουτάρης: Είμαι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στη Θεσ/νίκη

politisonline
Δημοσιεύθηκε Ιανουάριος 11, 2017, 9:49 μμ
0 secs

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της κακοκαιρίας μίλησε ο Γιάννης Μπουτάρης, τονίζοντας ότι έχει αναλάβει την ευθύνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι θα κινήσει τις διαδικασίες, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες λειτουργίας των οχημάτων καθαριότητας, καθώς λόγω της κακοκαιρίας πέτρωσε μέχρι και το αλάτι με το οποίο καταβρέχονται οι δρόμοι για να μείνουν ανοιχτοί.

«Ο εσωτερικός έλεγχος αρχίζει από την κορυφή και φτάνει έως τον τελευταίο εργάτη του δήμου. Την ευθύνη την έχω αναλάβει. Ο δήμαρχος δεν είναι ανεύθυνος. Είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Αν δεν έχει αποκαταστήσει τις κανονικές διαδικασίες, τότε ευθύνεται και τότε παραιτείται», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Νωρίτερα, ο ίδιος προανήγγειλε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο μηχανισμός του δήμου Θεσσαλονίκης αντέδρασε σωστά στη διαχείριση της κακοκαιρίας, ή αν υπήρχε δυνατότητα πρόβλεψης των προβλημάτων που ανέκυψαν, χωρίς να υπάρξει αντίδραση.