«Πράσινο φως» για τους υδρογονάνθρακες- Δημοσιεύτηκαν οι χάρτες για Ιόνιο και Κρήτη

politisonline
Δημοσιεύθηκε Αύγουστος 23, 2017, 7:14 μμ
11 secs

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, καθώς αναρτήθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι χάρτες με τους οποίους προσδιορίζονται οι θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο) και την Κρήτη που παραχωρούνται για την έρευνα και εκμετάλλευση τους.

Με δύο ξεχωριστές αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, παραχωρούνται τρεις θαλάσσιες περιοχές με σύμβαση μίσθωσης. Οι περιοχές που παραχωρούνται αποτυπώνονται στους παρακάτω χάρτες:

8a6a5ed4f18c407fa70b4457c190fce2-612x400 Αναρτήθηκαν οι χάρτες για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη [εικόνες] cf4eb8d89dc546068a68fe928041ae7b-604x400 Αναρτήθηκαν οι χάρτες για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη [εικόνες]

Υπενθυμίζεται ότι για τις συγκεκριμένες περιοχές είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός στις 7 Αυγούστου ο οποίος προωθήθηκε ύστερα από τις αιτήσεις που υπέβαλαν, η κοινοπραξία Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ., που ενδιαφέρεται για τις θαλάσσιες περιοχές Νοτιοδυτικά και Δυτικά της Κρήτης, και της Energean Oil & Gas, για θαλάσσια περιοχή στη Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο).

Ήδη από τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με το protothema.gr,  έχουν εκδηλώσει στο αρμόδιο υπουργείο το ενδιαφέρον τους για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης (εμβαδού περί τα 20.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκαστη) οι εταιρείες «Total E&P Greece B.V», «ExxonMobil Exporation and Production Greece(Crete) B.V» και «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε».

Δείτε εδώ τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως