«Εφημερίδα από την αμερικανική Δύση»: Φωτογραφική περιπλάνηση στις δυτικές ΗΠΑ

politisonline
Δημοσιεύθηκε Μάιος 17, 2018, 8:35 πμ
7 secs

Από τις εκδόσεις «Άγρα» κυκλοφορεί το βιβλίο του Αντώνη Θεοδωρίδη «Εφημερίδα από την αμερικανική Δύση –ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ, ΟΡΕΓΚΟΝ, ΑΪΝΤΑΧΟ, ΓΙΟΥΤΑ, ΑΡΙΖΟΝΑ ΚΑΙ ΝΕΒΑΔΑ».

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η έκδοση Εφημερίδα από την Αμερικανική Δύση / Newspaper from the American Westείναι μια φωτογραφική περιπλάνηση στις δυτικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών. Το βιβλίο παίρνει τη μορφή εφημερίδας, ερχόμενο σε διάλογο με τις πολυάριθμες τοπικές εφημερίδες που ο φωτογράφος συνέλεξε καθ’οδόν. Οι εικόνες του, μαζί με αυτές των εφημερίδων, συνθέτουν έναν μικρόκοσμο ανθρώπων και τοπίων – άλλοτε γνώριμο από τη μαζική απεικόνιση της Δύσης, άλλοτε αναπάντεχο και ποιητικό.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ γεννήθηκε στη Δράμα το 1984. Η αγάπη του για το ταξίδι τον οδήγησε στον κόσμο της φωτογραφίας, ενώ η αγάπη του για τη φωτογραφία, στον κόσμο της τέχνης. Σπούδασε φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο του Hartford των ΗΠΑ και υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright στη Νέα Υόρκη. Έκτοτε ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το βιβλίο  του Εφημερίδα από την Αμερικανική Δύση / Newspaper from the American West των Εκδόσεων Άγρα είναι η πρώτη του έκδοση.