Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Είμαι ένας κοινός θνητός

politisonline
Δημοσιεύθηκε Φεβρουάριος 17, 2017, 8:24 μμ
1 sec

Με το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου να πλησιάζει, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε του υποστηρικτές του να ξεκινήσουν εκστρατεία πόρτα-πόρτα για να πείσουν τους αναποφάσιστους, ώστε να ταχθούν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης. Στην περίπτωση που ο Ερντογάν αναδεχθεί νικητής τότε οι εξουσίες του θα ενισχυθούν, κάτι που -όπως λέει ο ίδιος- θα φέρει στην Τουρκία τη σταθερότητα.

Ο Τούρκος ηγέτης πραγματοποίησε την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση στο νοτιοανατολικό Καχραμανμάρας. Ωστόσο η εκστρατεία του για το πολυπόθητο «ΝΑΙ» στην μεταρρύθμιση του συντάγματος, στην πραγματικότητα έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές μέρες, με τον Ερντογάν να τονίζει: «Βρισκόμαστε στην παραμονή μιας ιστορικής απόφασης».

«Η Τουρκία θα βιώσει μια νύχτα αναμόρφωσης την 16η Απριλίου» προειδοποίησε ο Ερντογάν, ο οποίος θα εκφωνήσει ομιλίες σε πολλές πόλεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 18 και 19 Φεβρουαρίου.

Την ώρα που η συνταγματική αναθεώρηση έχει πυροδοτήσει πληθώρα εντάσεων στο εσωτερικό της Τουρκίας και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, προβλέπεται αμφίρροπο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας απηύθυνε έκκληση στους υποστηρικτές του να «χτυπήσουν όλες τις πόρτες» για να πείσουν τους εκατομμύρια αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Στην Εθνοσυνέλευση εξάλλου, η συζήτηση της μεταρρύθμισης είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια μεταξύ των βουλευτών.

Ο επικεφαλής του Τουρκικού κράτους έριξε τα βέλη του εναντίον των επικριτών του υπογραμμίζοντας πως «στόχος τους δεν είναι το σύστημα, όμως το Έθνος. Τα πρόσωπα αυτά δεν τάσσονται κατά του Ερντογάν, αλλά εναντίον του Έθνους. Το προεδρικό σύστημα δεν είναι κάτι που θέλω για εμένα», επισήμανε, ενώ πρόσθεσε: «Ποιος είμαι; Τίποτα (περισσότερο) από ένας θνητός!».