Τραγικό: Άστεγος ξενύχτησε στο χιόνι – Ο Δήμος έκλεισε κέντρο φιλοξενίας

politisonline
Δημοσιεύθηκε Ιανουάριος 10, 2017, 1:03 μμ
1 sec

Μια συγκλονιστική ανάρτηση στο Facebook που αποκαλύπτει την Οδύσσεια ενός άστεγου στο κέντρο της χιονισμένης Αθήνας.

Το γεγονός ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον χρήστη «Themis Vas», ο οποίος στην προσπάθεια του να βοηθήσει έναν άστεγο ήρθε αντιμέτωπος με την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός δημοτικού υπάλληλου σε κέντρο φιλοξενίας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο ίδιος αφού συνόδεψε τον άστεγο μέχρι το κέντρο φιλοξενίας της Πανόρμου άκουσε έκπληκτος τον υπάλληλο να του λέει ότι ο χώρος θα κλείσει στις 23:00 γιατί ο υπάλληλος της επόμενης βάρδιας είναι άρρωστος και εκείνος είναι από τις 15:00 και θα πρέπει να φύγει επειδή κουράστηκε. Αυτό είχε σαν συνέπεια ο άστεγος να παραμείνει μέσα στο κρύο λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο χρήστης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό τόσο τον διάλογο που είχε ο ίδιος με τον άστεγο όσο και το διάλογο που είχε με τον υπεύθυνο του Κέντρου Φιλοξενίας.

Διαβάστε παρακάτω τον απαράδεκτο διάλογο:

dialogos-10-1-2017

Πειθαρχική έρευνα ξεκίνησε ο δήμος Αθηναίων 
Την ίδια στιγμή και μετά τη δημοσιοποίηση της περιπέτειας του αστέγου ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε τη διαδικασία αναζήτησης πειθαρχικών ευθυνών για τον δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος αυθαίρετα έκλεισε Λέσχη Φιλίας στην Πανόρμου, που λειτουργούσε ως θερμαινόμενος χώρος για τους άστεγους, επικαλούμενος λήξη του ωραρίου του.

Για το απαράδκετο αυτό γεγονός, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ανακοίνωσε τη διενέργεια ΕΔΕ, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή μεμονωμένη, αλλά ταυτόχρονα απαράδεκτη, «που δεν θα περάσει ατιμώρητη».