Και την... ψυχή του για την πρόκριση στους "16"

Μπροστά στο ένθερμο κοινό του και έχοντας εξασφαλισμένη την τρίτη θέση του ομίλου του σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε στο “Γ. Καραϊσκάκης” την Άρσεναλ στο φινάλε των ομίλων του Champions League με στόχο την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αντί των Άγγλων.

Το παιχνίδι είναι «ζωής ή θανάτου» καθώς μπορεί οι “κανονιέρηδες” να έχουν 15 συνεχόμενες προκρίσεις στους 16, στις 18 διαδοχικές τους συμμετοχές στο Champions League, όμως στο αποψινό ματς του Φαλήρου ο Ολυμπιακός είναι αυτός που βρίσκεται σε θέση ισχύος. Και ο λόγος είναι ότι η ομάδα του Πειραιά προκρίνεται σε κάθε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας, ενώ ευνοείται και στην περίπτωση της ήττας με ένα γκολ διαφορά εφόσον αυτή έρθει με σκορ 0-1 ή 1-2.

Ουσιαστικά, οι Πειραιώτες εξαργυρώνουν και οι Λονδρέζοι… πληρώνουν την σπουδαία εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στο Emirates με 2-3 στα τέλη του Σεπτέμβρη, η οποία και αναγκάζει την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να χρειάζεται πλέον νίκη με δύο γκολ διαφορά ή νίκη με ένα γκολ, αρκεί να πετύχει τρία τέρματα στο Φάληρο.

Σε περίπτωση που η Άρσεναλ πάρει νίκη με 3-2 και ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα τότε θα είναι εκείνη που θα πανηγυρίσει την πρόκριση αφού θα προκύψει ισοβαθμία στη δεύτερη θέση του ομίλου και στους 9 βαθμούς με το επόμενο κριτήριο της συνολικά καλύτερης διαφοράς τερμάτων στον όμιλο να ευνοεί τους “κανονιέρηδες”.