Η Άρσεναλ κέρδισε στις καθυστερήσεις με 2-1 την Λέστερ

«Φωτιά» παίρνει και πάλι η Premier League 12… στροφές πριν το φινάλε, μετά τη νίκη-θρίλερ της Άρσεναλ επί της Λέστερ με 2-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής.

Η επιστροφή του Ντάνι Γουέλμπεκ στην ενδεκάδα των «κανονιέρηδων» μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (μπήκε στο 83΄ αντί του Τσαμπερλέιν), αποδείχθηκε… ονειρική για τον παίκτη, ο οποίος με κεφαλιά στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων έμελλε να κρίνει το ματς με το γκολ της νίκης των Λονδρέζων με κεφαλιά μετά το φάουλ του Οζίλ.

Μέχρι τότε η Λέστερ κρατούσε τον «χρυσό» βαθμό και παράλληλα τον… αέρα των πέντε βαθμών από τη σημερινή αντίπαλό της (με τη νίκη της η Άρσεναλ μείωσε στο -2 από τις «αλεπούδες» που κρατούν την πρωτοπορία), έστω κι αν κι έπαιζε με 10 παίκτες για περισσότερο από μισή ώρα στο δεύτερο μέρος, λόγω της αποβολής του Σίμπσον.

Οι «κανονιέρηδες» πίεσαν πάρα πολύ στην επανάληψη, έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες, ωστόσο οι «αλεπούδες» έμεναν στο ματς με τις εξαιρετικές επεμβάσεις του Σμάιχελ και την αποφασιστικότητα των παικτών τους.

Η ομάδα του Ρανιέρι προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με το πέναλτι του Βάρντι, ενώ στο 70΄ η Άρσεναλ ισοφάρισε με τον Θίο Γουόλκοτ, που επίσης είχε μπει αλλαγή στο 61΄ αντί του Κοκλέν.