Sunday Times: Ντοπαρισμένοι παίκτες της Premier League

Σάλο έχει προκαλέσει στην Βρετανία το σκάνδαλο ντόπινγκ που αποκαλύπτουν οι Times και στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται παίκτες της Τσέλσι, της Άρσεναλ και της Λέστερ.

Η κυριακάτικη έκδοση των Times «ταράζει τα νερά» του βρετανικού ποδοσφαίρου με την αποκάλυψη που έκανε, καθώς παρουσιάζει γιατρό που έχει βιντεοσκοπηθεί να υποστηρίζει ότι χορήγησε απαγορευμένες ουσίες σε περισσότερους από 150 αθλητές, ανάμεσά τους και ποδοσφαιριστές των Άρσεναλ, Τσέλσι και Λέστερ!

Ο γιατρός, Μαρκ Μπόναρ, φέρεται να ντόπαρε τους αθλητές για να «ανεβάσουν» τις αποδόσεις τους, με τον ίδιο να αποκαλύπτει τα… κατορθώματά του, αν και μέσα στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως ο ίδιος δεν έχει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του.

Για τους ποδοσφαιριστές δεν αναφέρεται πουθενά στο δημοσίευμα ότι ενεργούσαν εν γνώσει των ομάδων τους, ούτε διευκρινίζεται αν πρόκειται για εν ενεργεία παίκτες ή, για κάποιους που έχουν αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Ο Μπόναρ φέρεται να χρέωνε χιλιάδες λίρες τους πελάτες του για να τους χορηγήσει διάφορές ουσίες όπως ερυθροποιητίνη, στεροειδή και αυξητική ορμόνη. Ο ίδιος υποστηρίζει πως τις χορηγούσε για ιατρικούς λόγους κι όχι για να βελτιώσει την απόδοσή τους.

Η βρετανική κυβέρνηση διέταξε άμεσα την υπηρεσία αντιντόπινγκ (UKAD) της χώρας να προβεί σε έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η Άρσεναλ και η Τσέλσι προέβησαν σε επίσημα σχόλια μετά το δημοσίευμα, όχι όμως, και οι υπόλοιπες ομάδες (Λέστερ, Μπέρμιγχαμ). «Η Άρσεναλ είναι εξαιρετικά απογοητευμένη για τη δημοσίευση αυτών των λανθασμένων ισχυρισμών που δεν έχουν βάση. Οι Sunday Times γνωρίζουν πως αυτές οι κατηγορίες δεν έχουν βάση και παρ’ όλα αυτά τις δημοσίευσε. Ο σύλλογός μας λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις ευθύνες του απέναντι στον συγκεκριμένο τομέα και οι παίκτες μας γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Υπακούμε αυστηρά σε όλες τις οδηγίες από την Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ», αναφέρουν οι «κανονιέρηδες», ενώ οι «μπλε» υποστηρίζουν:

«Οι ισχυρισμοί των Sunday Times που μας αφορούν είναι λανθασμένοι και αβάσιμοι. Η Τσέλσι δεν έχει ποτέ χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου γιατρού και δεν έχει γνώση ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο κάποιος ποδοσφαιριστής μας. Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά τη χρήση τέτοιων ουσιών στον αθλητισμό και είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με όλους τους κανονισμούς αντιντόπινγκ. Οι παίκτες της Τσέλσι υποβάλλονται τακτικά και λεπτομερώς σε εξετάσεις από τις αρμόδιες αρχές».