Europa League: Ολυμπιακός-Αρούκα, ΠΑΟΚ-Δυναμό Τιφλίδας και ΠΑΟ-Μπρόντμπι στα πλέι οφ

Το «εμπόδιο» της πορτογαλικής Αρούκα καλείται να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ του Europa League, προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τον πρώτο αγώνα στην Πορτογαλία στις 18 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 25 Αυγούστου. Πέμπτη την περασμένη περίοδο στην Πορτογαλία, η Αρούκα συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την ολλανδική Χέρακλες Αλμέλο με δύο ισοπαλίες (0-0, 1-1). Στο ρόστερ της ανήκουν ο άλλοτε αμυντικός του Παναθηναϊκού Σέμα Βελάσκες, αλλά και οι Νούνο Κοέλιο και Ζεκίνια που επίσης πέρασαν από την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει μέχρι την Τιφλίδα για να αντιμετωπίσει στις 18 Αυγούστου την τοπική Δυναμό με τη ρεβάνς να είναι στην Τούμπα μια εβδομάδα αργότερα. Η Ντιναμό έκανε το νταμπλ στη Γεωργία, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να μπει στους ομίλους. Απέκλεισε την Άλασκερτ (2-0, 1-1), όμως δεν τα κατάφερε απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ γνωρίζοντας δύο ήττες (0-1, 0-2).

Ο Παναθηναϊκός τέλος θα αντιμετωπίσει την παλιά του γνώριμη Μπρόντμπι από τη Δανία αρχικά εκτός έδρας και στη συνέχεια στη Λεωφόρο. Τέταρτη ομάδα την περασμένη σεζόν στη Δανία, αλλά με πλούσια ιστορία. Άρχισε από τον πρώτο προκριματικό αποκλείοντας με δύο νίκες τη Βάλουρ (1-4, 0-6), τη Χιμπέρνιαν στα πέναλτι (1-0, 1-0, 5-3), ενώ χθες έκανε τη μεγάλη έκπληξη απέναντι στη Χέρτα νικώντας με 3-1 και ανατρέποντας το 1-0 του Βερολίνου. Ο πολύπειρος διεθνής μέσος Τόμας Κάλενεμπεγκ και ο Φινλανδός φορ Τέμου Πούκι ξεχωρίζουν στο ρόστερ.