Αφαιρέθηκαν δύο μετάλλια από την Πηγή Δεβετζή - Η απάντηση της πρωταθλήτριας

Η Πηγή Δεβετζή τιμωρήθηκε για παραβίαση των κανόνων αντι-ντόπινγκ και της αφαιρέθηκαν τα δύο χάλκινα μετάλλια που είχε κατακτήσει στο Παγκόσμιο της Οσάκα και στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του στίβου, που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό έως της 10/11/2019, καθώς ανιχνεύτηκε η ουσία που ονομάζεται Stanozolol.

Μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλου απάντησε η Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για χρήση απαγορευμένων ουσιών από την αθλήτρια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Το δικηγορικό μας γραφείο χειρίζεται την υπόθεση της ολυμπιονίκου Πηγής Δεβετζή, που αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008.Προς υλοποίηση της άνω εντολής έχουμε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουμε αιτηθεί πληρέστερα στοιχεία σχετικά με την ανάλυση των δειγμάτων του Πεκίνου, εν όψει της πειθαρχικής διαδικασίας, που είναι σε εξέλιξη.

Κατηγορηματικά διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Πηγής Δεβετζή από τη Δ.Ο.Ε., η οποία είναι η μόνη αρμόδια αρχή για να αφαιρέσει το ολυμπιακό μετάλλιο από την Πηγή Δεβετζή.

Όσον αφορά τη φερόμενη επιβληθείσα πειθαρχική κύρωση από την IAAF, αυτή αναφέρεται σε γεγονότα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Οζάκα το 2007, υπόθεση με την οποία το γραφείο μας δεν έχει ασχοληθεί και δεν γνωρίζει κάτι σχετικό.

Σε κάθε περίπτωση, αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται απόψε στα Μ.Μ.Ε., περί πειθαρχικού αποκλεισμού της Πηγής Δεβετζή, είναι βέβαιον ότι η ολυμπιονίκης θα ασκήσει τις έννομες δυνατότητες της ενώπιον του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS).»