Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτυ: Το έργο είχε έναν πρωταγωνιστή

Σε έργο με έναν πρωταγωνιστικό ρόλο εξελίχθηκε το ματς Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Σίτυ για το Champions League το βράδυ της Τετάρτης, καθώς ο Λιονέλ Μέσι, αποφασισμένος όπως δείχνουν οι έως τώρα εμφανίσεις τους, να διαγράψει από τη μνήμη του την κακή περσινή χρονιά, ήταν ο απόλυτος σταρ της αναμέτρησης.

Πετυχαίνοντας χατ τρικ και αλωνίζοντας μέσα στο γήπεδο, ο Αργεντινός άσος ξεκαθάρισε νωρίς ποιος είναι το αφεντικό και “πλήγωσε θανάσιμα” τον παλιό του προπονητή – και νυν τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτυ- Πεπ Γκουαρντιόλα, καθώς το 4-0 είναι ένα σκορ που δεν αφήνει περιθώρια για…αμφισβητήσεις.

Τα ρεκόρ του Μέσι

Ο Μέσι έφτασε στα επτά χατ-τρικ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο στα 5 και ολόκληρη την ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης στα 9. Συνολικά, αυτό ήταν το 41ο στην καριέρα του (37 με την Μπαρτσελόνα, 4 με την Εθνική Αργεντινής), ενώ έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στη διοργάνωση που σημειώνει δύο συνεχή χατ-τρικ, μετά τον Λουίς Αντριάνο.

Ο αργεντινός άσος έφτασε τον πρώην επιθετικό της Ρεάλ, Ραούλ, με τα 53 τέρματα που έχει σημειώσει στην ιστορία των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε τον Ραούλ, με ένα περισσότερο στις εντός έδρας συναντήσεις της ίδιας διοργάνωσης (50 έναντι 49 του Ραούλ, αλλά και 48 του Ρονάλντο… ).

Ακόμη, για το 2016 είναι πρώτος σκόρερ με 47 γκολ, έναντι 45 του Λουίς Σουάρες και 41 του Ρονάλντο, ενώ είναι πρώτος και στις ασίστ με 28.

Ρεκόρ και η Άρσεναλ

Για τον ίδιο θεσμό, στην Αγγλία, η Άρσεναλ επικράτησε με δύο γκολ των Γουόλκοτ και Τσάμπερλεϊν της Λουντογκόρετς. Ο Αρσέν Βενγκέρ έφτασε τις 100 νίκες στο Champions League και παράλληλα ο Μεζούτ Εζίλ έγινε ο 5ος «κανονιέρης» που πετυχαίνει χατ­τρικ μετά τους Μπέντνερ, Ζιρού, Γουέλμπεκ και Ανρί.