Κορυφαίος προπονητής στον κόσμο για το 2016 ο "δικός μας" Φερνάντο Σάντος

Ο “δικός μας” Φερνάντο Σάντος, ο πορτογάλος προπονητής που σημείωσε αξιόλογη πορεία στη χώρα μας προπονώντας ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ αλλά και την Εθνική Ελλάδος κατά την τετραετία 2010-14, αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητή στον κόσμο για το 2016 από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Ασφαλώς το κύριο στοιχείο που “βάρυνε” στην αξιολόγηση της IFFHS ήταν η κατάκτηση από τον πορτογάλο προπονητή του Euro το 2016 με την Εθνική Ομάδα της χώρας του στα γήπεδα της Γαλλίας, που αποτέλεσε και την κορυφαία στιγμή της καριέρας του.

Στην βαθμολογία της IFFHS συγκέντρωσε 199 βαθμούς αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον προπονητή της Ισλανδίας, Λαρσ Λάγκερμπακ με 128 βαθμούς.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Γιόακιμ Λεβ, με 62 βαθμούς και ακολούθησαν οι Κρίς Κόουλμαν (της Ουαλίας) και Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φερνάντο Σάντος διεκδικεί και το βραβείο του κορυφαίου τεχνικού για το 2016 από την FIFA, μαζί με τους Ζινεντίν Ζιντάν και Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 9 Ιανουαρίου στο γκαλά της Ζυρίχης