Ο μαγικός κόσμος του NBΑ υποκλίνεται στο "Greek Freak"

Αν και ρούκι στο All Star Game της Νέας Ορλεάνης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ευχαρίστησε και με το παραπάνω όχι μόνο τους Έλληνες θαυμαστές του που έμειναν ξύπνιοι μέχρι μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες για να τον απολαύσουν, αλλά και το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ που για ακόμη μια φορά υποκλίθηκε στις ικανότητες του “Greek Freak”.

Mε μια πραγματικά εκπληκτική εμφάνιση σε έναν αγώνα δίχως άμυνες, ο Αντετοκούνμπο σημείωσε 30 πόντους, 13 καρφώματα, 6 ριμπάουντ και τρία κλεψίματα, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς την καταξίωση στην ομάδα των καλύτερων παικτών του ΝΒΑ. Μια εμφάνιση που μόνο ασχολίαστη δεν θα μπορούσε να περάσει από τους κορυφαίους συμπαίκτες του.

“Ήταν εξαιρετικός. Όριό του είναι ο ουρανός. Από την αρχή ως το τέλος του αγώνα ήταν πολύ καλός. Έχει ήδη πλέον μια συμμετοχή σε All Star Game και θα έχει πολλές ακόμη στο μέλλον» υπογράμμισε ο «βασιλιάς» Λεμπρόν Τζέιμς.

«Ο Γιάννης πήγε καλά. Έκανε πολλά καρφώματα και το All Star Game γι’ αυτό είναι. Έπαιξε δυνατά» σχολίασε ο Ράσελ Γουέστμπρουκ.

«Έπαιξε πολύ καλά. Παρότι ήταν το πρώτο του ματς δεν ήταν ντροπαλός και έπαιξε πολύ επιθετικά» δήλωσε ο Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς.

«Ήταν ο μόνος που έπαιζε με τόση ένταση από την ομάδα μας. Αυτό είναι κάτι πολύ όμορφο να το βλέπεις. Είναι ωραίο να βλέπεις να παίζει κάποιος καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Το απόλαυσε!» τόνισε ο Πολ Τζορτζ των Ιντιάνα Πέισερς.

«Έπαιξε σε υψηλό επίπεδο, έκανε πολλά καρφώματα και αυτό περιμένεις από έναν τέτοιο παίκτη. Θα περίμενε κανείς να είναι αγχωμένος, αλλά έκανε από νωρίς κάποια καρφώματα και πήρε μπρος από εκεί κι έπειτα» ήταν το σχόλιο του Αϊζέια Τόμας των Μπόστον Σέλτικς.

Άλλωστε και το NBA τίμησε και με το παραπάνω τον Αντετοκούνμπο, καθώς μπορεί MVP του αγώνα να ήταν ο Άντονι Ντέιβις, ωστόσο όπως και για τον Ντέιβις, έτσι και για τον Αντετοκούνμπο, η παραγωγή του NBA ετοίμασε βίντεο μετά την λήξη του αγώνα, επιβεβαιώνοντας εμμέσως την άποψη πολλών, ότι αν τον αγώνα τον είχε κερδίσει η Ανατολή τώρα ίσως να μιλούσαμε όχι μόνο για τον πρώτο Έλληνα σε All Star Game αλλά και για τον πρώτο MVP.

Όμως αυτή δεν ήταν η μοναδική παρουσία του Έλληνα φόργουορντ στα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές που διάλεξε το ίδιο το ΝΒΑ για τον αγώνα: Το ΝΒΑ έφτιαξε ένα αφιέρωμα για τους 30 πόντους του Αντετοκούνμπο, τα καρφώματά του και το πρώτο καλάθι με κάρφωμα στο παιχνίδι.

Οι 30 πόντοι του Γιάννη

Τα καρφώματα του “Greek Freak”

To πρώτο κάρφωμα του αγώνα

Ο MVP της περσινής περιόδου, Στέφ Κάρι υποκλίνεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Η τρομερή εμφάνιση του Αντετοκούνμπο στο παρκέ του κλειστού της Νέας Ορλεάνης σημαδεύτηκε πάντως από τις δύο άκρως εντυπωσιακές φάσεις απέναντι στον περσινό MVP της κανονικής περιόδου, Στέφ Κάρι που έπεσε θύμα της δυναμικής του “Greek Freak”.

Στην πρώτη ο Γιάννης κλέβει τη μπάλα από τον Τζέιμς Χάρντεν και ξεχύνεται στο γήπεδο για να καρφώσει με τον Στεφ Κάρι στη θέα του “Greek Freak”, να ξαπλώνει στο παρκέ για να… γλιτώσει τα χειρότερα.

Kαι ναι, μπορεί την πρώτη φορά ο Κάρι να γλίτωσε την κατά μέτωπο σύγκρουση με τον φόργουορντ των Μπακς, ωστόσο αυτό δεν συνέβη λίγες φάσεις αργότερα.

Μετά από σουτ του Πολ Τζόρτζ η μπάλα αναπήδησε στη στεφάνη και πήρε ύψος. Ο γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς πήδηξε χαλαρός για να μαζέψει τη μπάλα χωρίς, όμως, να υπολογίζει στον ορμητικό Αντετοκούνμπο, ο οποίος ήρθε στην πλάτη του και τον «έκανε πόστερ» όπως είναι η προσφιλής φράση για τέτοιου είδους φάσεις στο ΝΒΑ.

Αντετοκούνμπο: Σε ό,τι κάνω έχω την Ελλάδα πίσω μου

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για ακόμη μια φορά δεν ξέχασε την πατρίδα του ούτε στο All Star Game. Μετά τη σπουδαία του εμφάνιση στη Νέα Ορλεάνη ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες για την αγάπη και την στήριξή τους.

«Ευχαριστώ πολύ που βρεθήκατε εδώ. Ελπίζω να το διασκεδάσατε. Όπως είπα, σε ό,τι κάνω έχω την Ελλάδα πίσω μου. Θέλω να κάνω όλους τους Έλληνες περήφανους. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Σας αγαπώ όλους», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε: «Το απόλαυσα. Είπα στους προπονητές πως θα παίξω δυνατά. Οι συμπαίκτες μου έλεγαν πως θα πρέπει το πρώτο μου σουτ να είναι κάποιο εύκολο καλάθι κι αυτό έκανα»

Σχολιάζοντας τη φάση που ο Στεφ Κάρι ουσιαστικά… προφυλάχθηκε ξαπλώνοντας στο παρκέ όταν τον είδε να εφορμά για ακόμα ένα κάρφωμα υπογράμμισε: «Κι εγώ σκεφτόμουν ‘γιατί το έκανε αυτό;’», ενώ για το φόλοου-κάρφωμα πάνω από τον άσο των Γουόριορς ανέφερε: «Κυνηγούσα όλες τις φάσεις και είδα την ευκαιρία για να ένα φόλοου-κάρφωμα κι έτσι το έκανα».