Νέο γήπεδο 35.000 θέσεων στο Γουδί-Τι συμφώνησαν κυβέρνηση & Παναθηναϊκός

Ένα γήπεδο τελευταίας τεχνολογίας, χωρητικότητας 35.000 θέσεων βλέπει ο Παναθηναϊκός στο Γουδί, στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της αεροπορίας.

Φέρεται να υπάρχει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Παναθηναϊκού για την ανέγερση νέου γηπέδου το οποίο αναμένεται να φτάσει σε κόστος τα 45 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Goal», το θέμα της χρηματοδότησης είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το 60% του έργου θα χρηματοδοτηθεί από την Alpha Bank, με την αμερικανική εταιρεία Χέινς να παίζει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς ενδιαφέρεται για το εμπορικό κέντρο του Μπάμπη Βωβού στο Βοτανικό το οποίο εδώ και 1,5 χρόνο έχει περιέλθει στην κατοχή της Alpha Bank.

H τράπεζα από την πλευρά της ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση προκειμένου να βγάλει εκτός το εμπορικό κέντρο από τη Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό, καθώς έχει στα χέρια της μία εξαιρετική οικονομική προσφορά από την Χέινς για να δημιουργήσει το μεγαλύτερο εμπορικό της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει ήδη επαφές με επενδυτή από το εξωτερικό προκειμένου να συμμετάσχει στο πρότζεκτ στο Γουδί. Τ ο δάνειο το οποίο θα εκδώσει η Alpha Bank αναμένεται να είναι διάρκειας 20 ετών και η αποπληρωμή του θα γίνεται μέσω δέσμευσης μέρους των εσόδων της ΠΑΕ.