Στον τελικό κυπέλλου η ΑΕΚ, "γλυκιά" ήττα από Ολυμπιακό - Aπόψε το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

O Ολυμπιακός νίκησε στο ΟΑΚΑ με 1-0 την ΑΕΚ με γκολ του Ρομαό στο 82ο λεπτό, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ωστόσο την πρόκριση στον τελικό, πανηγύρισε η «Ένωση».

Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν ένα ακόμη γκολ για να πάρουν το εισιτήριο και θα μπορούσαν να το είχαν πετύχει. Ο Όσκαρ Καρντόσο όμως, αν και έπιασε ωραία την κεφαλιά, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, καθώς η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις, αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Γιάννης Ανέστης, με αποτελέσμα να παίξει τερματοφύλακας ο επιθετικός Ούγκο Αλμέιδα.

Τέσσερα λεπτά μετά, αποβλήθηκε ο Ντα Κόστα του Ολυμπιακού, για χτύπημα εκτός φάσης στον Σιμόες.

Το γκολ: 82ο λεπτό Ρομαό

Κίτρινες κάρτες: 21ολεπτό Βράνιες, 23ο λεπτό Σιμόες, 75′ Ντιντάκ, 79ο λεπτό Γιόχανσον, 87ο λεπτό Αραούχο, 90ο λεπτό Ανέστης-4ο λεπτό Ρομαό, 41o λεπτό Μάριν, 45ο λεπτό Καπίνο, 93ο λεπτό Καρντόσο

Κόκκινες κάρτες: 95o λεπτό Ανέστης (δεύτερη κίτρινη-99ο λεπτό Ντα Κόστα

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (78′ Αλμέιδα), Ροντρίγκεζ (63′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (91′ Βάργκας), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Μάρτινς, Καμπιάσο (61′ Ανδρούτσος), Μαρίν (83′ Ελγιουνούσι), Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (58′ Καρντόσο).

Στοv αλλό ημιτελικό που γίνεται απόψε (19:00, Cosmote Sport), o ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, που στο πρώτο ματς νίκησε στην Λεωφόρο τους Θεσσαλονικείς με 2-0.

Oι «ασπρόμαυροι» θα αγωνιστούν χωρίς απουσίες, με τον Βλάνταν Ίβιτς να έχει στην διάθεσή τους: Γλύκο, Σιαμπάνη, Λέοβατς, Μάτος, Κίτσιου, Κρέσπο, Μαλεζά, Βαρέλα, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Κάμπος, Ουάρντα, Ενρίκε, Ματθαίου, Αθανασιάδης και Πρίγιοβιτς.

Τελευταία στιγμή, θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Κάρλος Ζέκα. Ο Πορτογάλος αισθάνεται καλύτερα μετά την θλάση που υπέστη στο ματς με τον Ατρομήτο, αλλά η συμμετοχή του θα αποφασιστεί σήμερα το πρωί.

Οι 20 που ταξιδέψαν στην Θεσσαλονίκη είναι οι: Ο. Βλαχοδήμος, Στιλ, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Μέστο, Μολέντο, Κουρμπέλης, Ευαγγέλου, Κουλιμπαλί, Λουντ, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Μπεργκ, Ρέις, Χουλτ, Κλωναρίδης, Χατζηγιοβάνης, Μολίνς, Πίσπας.