Ιστιοπλοΐα: Χάλκινο στο Ιέρ για Μάντη και Καγιαλή – Χρυσό ο Κύπριος Κοντίδης

Το ελληνικό πλήρωμα ήταν από το ξεκίνημα του αγώνα στην γαλλική πόλη σε τροχιά μεταλλίου και το απέδειξαν στην κούρσα μεταλλίου. Το δίδυμο Μάντη – Καγιαλή με προπονητή τον Μάκη Ωρολογά τερμάτισε στην τέταρτη θέση στη medal race και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το δίδυμο από την Αυστραλία των Μπέλτσερ και Ράιαν με 18 βαθμούς ποινής. Τους ακολούθησαν οι Σουηδοί Φοκ και Ντάκαμαρ με 52 βαθμούς ποινή ενώ το ελληνικό πλήρωμα είχε 73 βαθμούς ποινής.

Η πρώτη δεκάδα:

Χρυσός ο Κύπριος Κοντίδης

Μεγάλη επιτυχία και για την Κύπρο και τον Παύλο Κοντίδη, που ολοκλήρωσε το παγκόσμιο κύπελλο στο Ιέρ, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία των λέιζερ. Ο Κύπριος ιστιοπλόος έκανε την ανατροπή στην κούρσα των μεταλλίων και κατακτώντας τη δεύτερη θέση πίσω από τον Αυστραλό Τομ Μπάρτον, πήρε τέσσερις βαθμούς ποινής και πέρασε στη βαθμολογία τον Ιταλό Φρανσέσκο Μαράι που ήταν 5ος στην κούρσα των μεταλλίων (10 βαθμοί).

Κοντίδης και Μαράι ισοβάθμισαν στην πρώτη θέση με 63 βαθμούς, αλλά ο Κύπριος πήρε τη νίκη λόγω καλύτερων ιστιοδρομίων. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Αυστραλός Μάθιου Γουέρν με 78 βαθμούς.