Σήμερα ο πρώτος τελικός μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Για 12η σερί χρονιά και συνολικά 17η στην ιστορία τους, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συναντώνται στους τελικούς του πρωταθλήματος της Μπάσκετ Λιγκ. Πρώτο τζάμπολ σήμερα στις 21:00.

Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να αφήσουν στην άκρη την απογοήτευση για την έκβαση του τελικού της Ευρωλίγκα να και υπερασπιστούν τον τίτλο. Στόχος δεν είναι άλλος από το τρίτο σερί πρωτάθλημα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει στους τραυματίες Λοτζέσκι, Χάκετ και τον Αθηναίου, ενώ ο Μπιρτς παρά την ίωση που τον ταλαιπώρησε θα είναι διαθέσιμος.

Οι «πράσινοι» έχουν κατακτήσει ήδη το Κύπελλο, με τον Τσάβι Πασκουάλ να μην έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και να ποντάρει στη μεγαλύτερη φρεσκάδα της ομάδας του.

Αυτή θα είναι η έκτη συνάντηση των δύο «αιωνίων» φέτος. Ο Ολυμπιακός κέρδισε τα τρία πρώτα, δύο για την Ευρωλίγκα και ένα για το πρωτάθλημα, αλλά έχασε τον νοκ άουτ ημιτελικό Κυπέλλου στο ΣΕΦ και το δεύτερο ματς της Α1 στο ΟΑΚΑ. Οι δύο ομάδες συναντώνται για 76η φορά στα play offs με τον Ολυμπιακό να μετρά 33 νίκες έναντι 42 του Παναθηναϊκού.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Αναστόπουλος, Σώμος και Ψαριανός.

Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει την Πέμπτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ.