Γραμμένος: Δε θα επιτρέψω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου

Στην εκπομπή “Δίκη στον ΣΚΑΪ” μίλησε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος. Μεταξύ άλλων, ο νεοεκλεγείς ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας, απάντησε στο “είναι δικός μου” του Ιβάν Σαββίδη, στο κομμάτι της διαιτησίας και στην επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. “Είχα απαντήσει δημόσια όπως και η πλευρά Σαββίδη. Όλα αυτά τα χρόνια κατήγγειλα ανομίες, αδιαφάνειες… Επειδή ο καθένας δοκιμάζεται, θα πω μια κουβέντα. Δεν είμαι με τους χαλίφηδες. Δεν επιθυμώ και δεν θα επιτρέψω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου. Όποιο όνομα και να λένε”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Για την διαιτησία είπε: “Σαφώς και εγώ θα πρέπει να αντιμετωπίσω το πρόβλημα. Τι καθεστώς επικρατούσε πριν το ξέρετε όλοι σας. Όλοι το γνωρίζετε. Εσείς, κ.Θωμαϊδη από δημοσιογραφικό καθήκον και εγώ από τη θέση μου, ως πρόεδρος ΕΠΣ ήμουν ο πρώτος που έπρεπε να έχει οργή μέσα του για αυτά. Και το εξέφρασα. Η έλευση ξένου αρχιδιατητή υπό ομαλές συνθήκες θα ήταν απαράδεκτη. Σήμερα όμως, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα έχει και αυτή τη δικαιολογητική της δράση. Ας έρθει ένας ξένος άνθρωπος μήπως φτιάξει η διαιτησία. Ξέρετε, το πρόβλημα δεν είναι ο ξένος αρχιδιαιτητής, είναι η δομή της διαιτησίας”.

Όπως ανάφερε ο κ. Γραμμένος, ο ίδιος άρχισε να ενημερώνεται για όλα τα θέματα τη Δευτέρα: “Είναι πολλά τα θέματα, από τα οποία πολλά δεν γνώριζα. Θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε όταν θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για όλα. Εγώ δεν είμαι των μεγάλων λόγων ούτε της υπερβολής. Αυτή την επιτροπή εποπτείας δεν ξέρει κανείς, δεν μπορώ να καταλάβω πως ξέρει ο καθένας και με βεβαιότητα να λέει ότι είμαι υπό περιορισμό”.

Σχετικά με το ρόλο που θα έχει η Επιτροπή της FIFA, σχολίασε: “Αυτή η επιτροπή είναι βοηθητικός του έργου και όχι εποπτείας, δηλαδή μία μνημονιακού χαρακτήρα επιτροπή. Εγώ θα συναντηθώ τις επόμενες ημέρες με την επιτροπή και γνωρίζω πράγματα. Γι’ αυτούς που λένε ότι τελούμε υπό περιορισμό, αν αποδείξουν ότι γνωρίζουν ποιες είναι οι αρμοδιότητες της επιτροπής, τότε θα απαντήσω.

Θα τα πληροφορηθώ όλα τις επόμενες ημέρες. Με αυτά που είδε η FIFA και η UEFA, κυριολεκτικά τρόμαξαν. Όταν ρωτήθηκα για την επιτροπή, τους είπα ότι μπορούν να στείλουν 10 επιτροπές γιατί δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Άρα ως ένα σημείο είναι δικαιολογημένη η ανησυχία των διεθνών ομοσπονδιών για τις διοικήσεις που πέρασαν”.