Επιστροφή στα "σαλόνια"! Στους ομίλους του Champions League ο Ολυμπιακός

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στους ομίλους του Champions League και μάλιστα με δύο νίκες, καθώς μετά το 2-1 στο γήπεδο Καραϊσκάκη νίκησε τη Ριέκα και μέσα στην έδρα της με 1-0, στον δεύτερο αγώνα των πλέι-οφ. Το «χρυσό» γκολ ο Μάριν στο 25′.

Με τον Μάριν και πάλι αντί του Φορτούνη (όπως και στο πρώτο ματς), ο Ολυμπιακός έδειξε αρχικά να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πέρασμα του χρόνου, παρά για να κυριαρχήσει στο γήπεδο κι αυτό το λάθος προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί η Ριέκα, που πίεσε από την αρχή για το γκολ. Όμως απώλεσε τις δύο σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησε, στο 13′ με το σουτ του Γκαβράνοβιτς και τον Ρέτσο να διώχνει πάνω στη γραμμή και στο 21′ με τον Γκοργκόν αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι, να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα άουτ.
Κι όπως στον πρώτο αγώνα, ο Ολυμπιακός σπατάλησε τις ευκαιρίες του και η Ριέκα «χτύπησε» στην πρώτη αντεπίθεση, έτσι συνέβη και τώρα, αλλά με αντίθετα τους ρόλους, καθώς η ελληνική ομάδα στην πρώτη επίθεσή της βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 25′ ο Οφόε «βρήκε» τον Μάριν κι αυτός με πλασέ «πάγωσε» την καυτή μέχρι τότε Ριέκα.
Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα εξαιρετικό διάστημα, αλλά έχασαν δύο απανωτές ευκαιρίες με τους Μάριν (30′) και Βούκοβιτς από κοντά στο δοκάρι (32′).
Όπως το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε και το δεύτερο, με τους γηπεδούχους να χάνουν ευκαιρίες, αρχικά με τον Μίσιτς στο 52′ και αμέσως μετά με τον Γκαβράνοβιτς στο 54′ να νικιέται εντυπωσιακά από τον Καπίνο. Ακόμη μεγαλύτερη η ευκαιρία που χάθηκε στο 79′ με τον Ματέι απέναντι στον Έλληνα τερματοφύλακα να πλασάρει άστοχα. Αλλά και ο Μπεν έχασε από αυτά που? δεν χάνονται στο 82′.
Η όποια πίεση προσπάθησαν να ασκήσουν οι γηπεδούχοι στο τέλος δεν είχε αποτέλεσμα, το 0-1 παρέμεινε κι έτσι ο Ολυμπιακός πήρε το «εισιτήριο» για τη 18η συμμετοχή του στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάρτιτς, Μίσιτς, Ρομαό, Καπίνο, Καρσελά
ΡΙΕΚΑ (Ματίας Κεκ): Σλούγκα (51′ Πρσκάλο), Μάρτιτς, Ζούπαριτς, Ελέζ, Βέσοβιτς, Μαλές, Μπράνταριτς (77′ Ματέι), Γκοργκόν (61′ Κβρτζιτς), Μίσιτς, Έμπερ, Γκαβράνοβιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Κούτρης (61′ Φιγκέιρας), Ρέτσος, Βούκοβιτς, Ρομαό (80′ Φορτούνης), Ζιλέ, Οφόε, Μάριν (66′ Σεμπά), Καρσελά, Μπεν.