Χρυσή Ολυμπιονίκης καταγγέλλει τον θρυλικό Βίταλι Σέρμπο για βιασμό!

Η πρωταθλήτρια της γυμναστικής, Τατιάνα Γκούτσου, που αγωνίστηκε με τα χρώματα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, ανακοίνωσε στο Facebook ότι ο θρυλικός Βίταλι Σέρμπο την είχε βιάσει το 1991 σε ηλικία μόλις 15 χρονών.

Μάλιστα, η Γκούτσου κατηγόρησε την πρώην συναθλήτριά της Τατιάνα Τορόποβα και τον δύο φορές Ολυμπιονίκη, Ρούσταμ Σαρίποφ, πως -παρότι άκουσαν ό,τι έγινε- δεν έκαναν τίποτα να την προστατεύσουν.

Ο Σέρμπο θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους αθλητές της ενόργανης γυμναστικής. Είναι ο μοναδικός που έχει κατακτήσει παγκόσμιο τίτλο σε κάθε αγώνισμα, ενώ στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1992 είχε πάρει έξι χρυσά μετάλλια.

Το μήνυμα της Γκούτσου

“Εγώ, γενναία μετά από 27 χρόνια

Τατιάνα Τοπόροβα, που νόμιζα ότι ήσουν φίλη και συμπαίκτρια στην εθνική ομάδα της ΕΣΣΔ, σε ευχαριστώ που δεν ήσουν γενναία για μένα, όταν σε χρειάστηκα περισσότερο να σταθείς, να σταθείς για μένα και να παλέψεις για τα δικαιώματα των γυναικών απέναντι σε μία τέτοια αποτρόπαια πράξη. Το όχι σημαίνει όχι. Ήσουν εκεί, άκουσες τα πάντα, ποτέ δεν όρθωσες ανάστημα για να με προστατεύσεις…

Ρουστάμ Σαρίποβ, σε ευχαριστώ που ήσουν καταπληκτικός φίλος για τον φίλο σου και να μην προστατεύσεις εμένα, ένα μικρό κορίτσι 15 ετών. Ο οποίος με βίασε στη Στουτγκάρδη της Δυτικής Γερμανίας το 1991

Βιτάλι Σέρμπο, τέρας που με κράτησε στη δική μου φυλακή, να φοβάμαι τόσα χρόνια. Ξέρω ότι θα προσπαθήσεις να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, αλλά οι λεπτομέρειές μου είναι πιο ισχυρές από τα δικά σου λόγια. Είμαι πιο δυνατή από ποτέ. Δεν μπορείς να με διαλύσεις πια.

Αυτή είναι η παραμυθένια ιστορία μου. Επιβίωσα και θα στηρίξω όποιον εκεί έξω φοβάται να μιλήσει. Θα προσπαθήσω να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου και να βοηθήσω τους άλλους.

Σε ευχαριστώ Τζίνα Τέι”.