Νίκη του ΠΑΟ μέσα στο ΣΕΦ με 70-62

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που επικράτησε με σκορ 70-62 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Οι «πράσινοι» στο ντέρμπι «αιωνίων» για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας έφτασαν στη νίκη, περιορίζοντας τους «ερυθρόλευκους», που για τρίτο συνεχόμενο ματς έδειξαν αδυναμία στο επιθετικό μέρος.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με καλάθι του Παπανικολάου, όμως η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Με πρωταγωνιστή τον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος αποδοκιμάστηκε, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 11-2, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν στο παρκέ το επιθετικό τους πρόβλημα. Τη λύση στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδωσαν οι Γιάνις Στρέλνιεκς και Βαγγέλης Μάντζαρης, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν και έφεραν τον Ολυμπιακό να προηγείται στο 10’ με 17-16.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά και στην δεύτερη περίοδο και προηγήθηκε 25-17 με πόντους του Λεκαβίτσιους, του Παππά και του Ρίβερς. Ο Ολυμπιακός με τρίποντο του Παπαπέτρου και καλάθι του Στρέλνιεκς μείωσε σε 25-22. Οι «πράσινοι» με καλάθι του Ρίβερς και εύστοχα τρίποντα από τους Γκιστ και Σίνγκλετον ολοκλήρωσαν το πρώτο μισό του αγώνα με προβάδισμα πέντε πόντων (35-30).

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 30-35, 47-49, 62-70.