Με το κεφάλι ψηλά....

Αν και το 4-1 του πρώτου αγώνα άφηνε στην εθνική μας ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, οι παίκτες του Σκίμπε πάλεψαν, αλλά έμειναν στο 0-0 απέναντι στην Κροατία που έδωσε βάση στην άμυνά της, για να υπερασπίσει το θετικό αποτέλεσμα του Ζάγκρεμπ.

Η Ελλάδα προσπάθησε εξαρχής να πάει το ματς στη δύναμη, με τους διεθνείς να πηγαίνουν δυνατά στις μονομαχίες και να διαμαρτύρονται σε κάθε φάση προς τον διαιτητή, προσπαθώντας να τον επηρεάζουν. Η Εθνική είχε την κατοχή, αλλά μεγάλη αδυναμία στο να πατήσει περιοχή ή να κλείσει την Κροατία στα καρέ της.

Δύο μακρινά σουτ, από Μπακασέτα και Παπασταθόπουλο ήταν οι πρώτες τελικές μας. Στο 23′ ο Βρσάλκο είχε από μακριά το πρώτο σουτ των Κροατών, ενώ στο 28′ ο Πέρισιτς ταλαιπώρησε τον Τοροσίδη και σούταρε λίγο άουτ, στο μοναδικό σουτ εντός περιοχής που έγινε στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 42′ ο Ταχτσίδης έβγαλε ωραία κάθετη προς τον Μήτρογλου και ο επιθετικός της Μαρσέιγ σέντραρε προς την μικρή περιοχή, αλλά η κεφαλιά του Ζέκα πήγε προς τα πίσω. Η Κροατία απάντησε ένα λεπτό αργότερα, με δοκάρι του Πέρισιτς.

Στο 87′ ο Ταχτσίδης είχε την πρώτη τελική της Ελλάδας εντός περιοχής, όταν μετά από φάουλ του Φορτούνη σούταρε πάνω στον Σούμπασιτς. Στο 90′ ο Γιαννιώτας πάτησε περιοχή, αυτή τη φορά γύρισε σωστά την μπάλα προς τα πίσω, αλλά του σουτ του Πέλκα έφυγε ψηλά άουτ.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέτσος, Τζιόλης, Ταχτσίδης, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος (58′ Γιαννιώτας), Μπακασέτας (58′ Φορτούνης), Μήτρογλου (78′ Πέλκας).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς (91′ Μίτροβιτς) , Μπρόζοβιτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς (86′ Ρέμπιτς), Κάλινιτς (78′ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς.